Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Keit Pentus-Rosimannuse poeg sai tähendusliku nime: see sobib talle nagu valatult

Copy
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Madis Veltman / Postimees

Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse poeg sai kahekuuseks. Sel puhul avaldas Keit lapse nime ja põhjendas ka, miks just see nimi sai pisipojale valitud. 

Poliitik Keit Pentus-Rosimannus tegi Facebooki armsa postituse oma poja kahe kuu sünnipäeva puhul. Tema teine laps nägi ilmavalgust 13. juulil. «See kõik tundub ikka veel nagu üks suur ime,» tõdes ta toona. 

13. septembril jagas Pentus-Rosimannus, kuidas esimesed kuud läinud on.

«Rõõmupall sai täna kahe kuu vanuseks ja tähistas seda hõrgu beseerulliga (või noh, beseerulliga tähistasime muidugi meie, juubilar ise jälgis mõõdukalt distantsilt). Vahepealsesse aega on mahtunud loendamatu arv hästiomandatud kilkeid ja kõvahäälset naeru, edukaid sooritusi vanemate pakutava luti viivitamatus välja puristamises, sekkumist igasse vaateulatuses toimuvasse vestlusse katkematu osavõtliku lalinaga, varahommikusi privaatseid vestlustunde väikese kollase lõviga ja mitmesaja tuhande sammu jagu vankrisõite.»

Pentus-Rosimannus avaldab, et poja nimi on Mikk Aleksander. Samuti on tal mitu hüüdnime.

See nimi sobib seltskondlikule tegelasele

Miks valiti beebile nimeks just Mikk Aleksander?

«Mikk, sest see ilus Eesti nimi tundus meie erakordselt ilmekale, läbitungiva pilguga seltskondlikule tegelasele sobivat nagu valatult. Minu suguvõsas pandi Mikk esimest korda nimeks 1710. aastal, uhke on seda tugeva ajalooga nime edasi anda,» ütleb Pentus-Rosimannus. 

«Aleksander kõlab rahvusvahelisemalt, aga tuleb tegelikult samuti meie mitu põlvkonda varasemast sugupuust. Tähenduski sellel nimel sümboolne – kaitsja. Arvestades kui konkreetselt ja valjuhäälselt poeg enda kaitseks välja astuda oskab, pole kahtlust, et ta suudab seda veenvalt tulevikus teistegi eest.»

Uhke ema jagab ka armsat fotot ja väikest videolõiku oma pojast.

«Ilmselt tuleb üks vahva sell! Tundub, et on natuke vanaisa Väino moodi – lõbus ja naerusuine...,» öeldakse kommentaarides. 

Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse tütar Iti Loretta sai augustis 3-aastaseks. «Väike terane seltskonnalõvi, usin keeleuuendaja, suur rõõmupall ja iseteadlik maailmaavastaja,» kirjeldas Keit oma tütart sünnipäeva puhul tehtud ühismeediapostituses.

Tagasi üles