Konnade Bruce Lee?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukonn (Agalychnis callidryas)
Puukonn (Agalychnis callidryas) Foto: Wikipedia.org

Indoneesia amatöörfotograafil Shikhei Gohil õnnestus teha pildid konnast, kelle asendid meenutavad võitluskunstide asendeid.

Tegemist oli Kesk-Ameerikast pärit puukonnaga (Agalychnis callidryas), kellel on erkroheline, sinine ja oranž nahk ning punased silmad, edastab Daily Mail.

Indoneesias Batami saarel elaval Gohil on kodus mitu sellist konna.

«Mulle meeldivad putukad ja muud loomad. Ma naudin nende tegevuse jälgimist. Üsna tihti märkan loomadel liigutusi, mis meenutavad inimeste omi, konnad ei ole selle suhtes erand,» selgitas indoneeslane.

Ta lisas, et puukonnade liigutused on vahel sellised nagu kunagisel kuulsal võitluskunstide meistril ja filmistaaril Bruce Leel.

«Konn tõstis oma parema jala üles, kandis raskuse vasakule jalale ja andis paremaga löögi. Tegemist oli väga kiirete liigutuste seeriaga. Mul õnnestus see jäädvustada,» sõnas fotograaf.

Mobiiltelefonide müügiagendina leiba teeniv mees jõudis väikeloomade pildistamise juurde üsna hiljuti – alles 2011. aastal.

«Inimestele  mu konnapildid meeldivad, neile tuleb kohe meelde Bruce Lee. Kui ma konnade pildistamisega alustasid, tegin seda katse ja eksituse meetodil. Lõpuks saavutasin meisterlikkuse ning sain fotod, millised mulle meeldivad,» sõnas mees.

Kesk-Ameerika päritolu puukonnad ei ole mürgised ning nende erksavärviline nahk on nagu kamuflaaž, mis neid vihmametsas peituda aitab.

Puukonnad toituvad putukatest ning ka endast väiksematest konnadest. Need konnad peavad jahti vaid öisel ajal, päevasel ajal on nad peidus, sulgedes isegi silmad, et mõni toitu otsiv loom neid ei märkaks.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles