Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

JUBA TÄNA «Apteeker Melchiori» kolmas osa jõuab teleekraanile. Märten Metsaviir: olen valmis selle etapi seljataha jätma

Copy
«Apteeker Melchior».
«Apteeker Melchior». Foto: Robert Lang

«Apteeker Melchior. Timuka tütar» esilinastub juba täna Kanal 2 ekraanil. Märten Metsaviir, kes kehastab peategelast, jagas reedel Kanal 2 saates «Telehommik» muljeid filmi valmimisest ja oma suhetest Melchiori maailmaga. Intervjuus mainis ta ka oma teist kirge – kardisporti, millega on tegelenud juba kaks aastakümmet.

«Apteeker Melchior. Timuka tütar» on kolmas ja viimane osa keskaegse krimipõneviku triloogiast, mis on saanud tuntuks nii kodumaal kui ka mujal. Metsaviir tunnistas, et kuigi Melchiori filmid on olnud tema karjääris olulised, on ta valmis selle etapi seljataha jätma, lastes projektidel edasi elada omasoodu.

Filmitriloogia on olnud edukas ka rahvusvaheliselt, jõudes kinodesse ja festivalidele üle maailma, sealhulgas USAs ja Venetsueelas.

Metsaviir meenutas ka filmi võtteperioodi, mis toimus 2020. aastal keerulise COVID-19 pandeemia ajal, mis tõi kaasa rangete tervise- ja ohutusmeetmete järgimise. Metsaviir tõi esile, et vaatamata kriitilisele tervishoiusituatsioonile ei registreeritud võttemeeskonnas ühtegi viirusjuhtumit, mis oli tema sõnul märkimisväärne saavutus.

Ta selgitas, et testimised olid pidevad ja ranged – tiimile tehti koroonateste iga päev ja väiksemagi haigestumise kahtluse korral uuesti. «Meil oli see igapäevane, mõnikord mitu korda päevas. Kui keegi tundis, et ta hakkab ära väsima ja nii edasi, siis kohe topiti vatipulk ninna.»

Pandeemiast tingitud rangete meetmete tõttu toimusid võtted väga organiseeritult. Hoolimata suurest töömahust ja karmide testimistega kaasnenud ebamugavusest möödus võtteperiood ilma suuremate katkestusteta.

«Apteeker Melchior. Timuka tütar» teleesilinastub Kanal 2s pühapäeval, 17. septembril kell 20.05.

Vaata fotosid filmist:

Metsaviir ühendab oma elus kahte kirglikku poolt – näitlemist ja kardisõitu – viisil, mis tõstab esile tema oskuse liikuda eri maailmade vahel sujuvalt ja meisterlikult. Värskelt Draamateatri menuka lavastuse «Rahamaa» sellesuvise edu järel otsustas Metsaviir aja maha võtta ja suundus kardiraja äärde, kus ta juba 20 aastat noorte sõitjate mehaanikuna tegutseb. Metsaviiru puhul pole kahtlustki – mõlemal alal loeb keskendumine ja täpne tegutsemine, olgu see siis prožektorite valguses või raja ääres noort kardisõitjat juhendades.

«Mina tegelen tema kardi korrashoidmisega, vajadusel annan nõu, kuidas rajal kiiremini toime tulla, kuidas kiiremini liikuda – sellised pisiasjad,» rääkis näitleja «Telehommikus». Metsaviiru sõnul on kardimehaaniku töö täpne ja keskendunud tegevus, mis nõuab nii tehnilisi teadmisi kui ka oskust sõitjatele strateegilisi nõuandeid anda.

Märten Metsaviir Kanal 2 saates «Telehommik».
Märten Metsaviir Kanal 2 saates «Telehommik». Foto: Duo Media

Lõpetuseks tunnistas Metsaviir, et kuigi kardisõit on olnud tema elus oluline, ei ole ta ise võidusõiduga tegelenud. Praegu keskendub ta rohkem mehaaniku rollile, pakkudes oma teadmisi ja oskusi noortele võidusõitjatele, kelle arengut ta rajal jälgib.

Tagasi üles