Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KLIPP RIIGIKOGUST «Moonika Helme pearaputamine on nii suur, et mul on siuke tunne, et tal tuleb pea otsast»

Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Ehkki Varro Vooglaid küsis riigikogu infotunnis Lihula monumendi konfiskeerimise kohta, jõuti ühtäkki Moonika Helme pearaputuseni. «Moonika Helme pearaputamine on nii suur, et mul on siuke tunne, et tal tuleb pea otsast. Niimoodi on mul raske keskenduda,» nentis siseminister Lauri Läänemets.

Kolmas päev ja läheb lahti! Riigikogu istungil oli kolmapäeval teemaks teiste seas ka Lihula monumendi konfiskeerimine, mille kohta riigikogu liige Varro Vooglaid siseministrilt aru päris. Vaata täispikka istungit SIIT

Ühel hetkel sõnas aga Lauri Läänemets. «Teate ma vahele ütlen ühe asja ära, et mina tahaksin Varro Vooglaiule vastata, aga Moonika Helme pearaputamine on nii suur, et mul on siuke tunne, et tal tuleb pea otsast. Niimoodi on mul raske keskenduda,» sõnas Läänemets ja jätkas. «Jah, lihtsalt ma vaatan Varro Vooglaiule otsa, aga teie pea käib nagu edasi-tagasi niimoodi... ma lihtsalt ütlesin, et väga raske on sellest rääkida niimoodi,» nentis Läänemets pearaputust demonstreerides, enne veel kui riigikogu esimees teda katkestas: «Lugupeetud minister ja lugupeetud riigikogu liikmed, katsume nüüd selle küsimuse menetlemise lõpetada viisil, mis oleks mõlematpidi lugupidav... Härra minister, palun.»

Tagasi üles