Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD Kinodoktor Mart Sander esitles tartlastele oma uut romaani, mis sai alguse kohtumisest Itaalias

Copy

Teisipäeva õhtul kogunes Tartu Kaubamajas asuvasse Apollo raamatupoodi palju huvilisi, kes tulid Mart Sanderi uue romaani «Värvide sosinad» esitlusele. Raamatu ilmumine valmistab ette samanimelist filmi, mille peaosatäitjad on leitud ja mis ideaalis võiks valmida 8. märtsiks 2026. «Umbes 10 päeva läks, et see raamat kirjutada,» avaldab Sander ning räägib sellest, kuidas ta kohtus ühel filmifestivalil staarnäitlejaga, kes andis raamatu valmimisele hoo sisse. Vaata fotosid esitluselt!

10. septembri õhtul tutvustas kirjanik ja filmitegija Mart Sander Tartus oma värskelt ilmunud romaani «Värvide sosinad», mis taaselustab kaks 19. sajandil elanud Eesti kunstnikku ja viib nad kokku muinasjutulises Itaalia mägilossis, mis peidab endas nii mõndagi. 

Raamat räägib äsja Peterburi Kunstiakadeemia lõpetanud noorest Johann Kölerist, kes on saanud stipendiumi, et täiendada end Roomas. Teel sinna meelitab hea pakkumine teda mõneks päevaks salapärasesse mägilossi. Seal ristuvad tema teed teise Eestist pärit noore kunstnikuga – Julie Hageniga, kes on ootamatult hüljanud karjääri Roomas ja sõidab tagasi Tartusse, kus möödus tema lapsepõlv.

Koos leiavad nad end lahendamas sünge lossi ja iseenda elu tumedaid saladusi, mis aga seab ohtu neid mõlemaid. Üritades kunstnikena täita võimatut tellimust, puhkeb nende vahel võimatu armastus. Loetud päevade jooksul põrkuvad kokku ideaalid ja reaalsus, kirg ja kohustus.

Tagasi üles