Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD Leinaküünal Stroomi rannas: 72-aastane kadunuks jäänud naine leiti surnult (1)

Copy
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Konstantin Sednev

29. augusti pärastlõunal läks Tallinnas Stroomi rannas kaduma 72-aastane Vegitja. Politsei sõnul leiti 7. septembril mere äärest naisterahva surnukeha. Kuigi politsei ei kinnitanud naise isikut, ütleb SA Kadunud juht Aare Rüütel, et tegemist oli Vegitjaga, kelle leidis rannas jalutanud grupp matkajaid.

Tallinnas Koplis asuvas Stroomi rannas jäi 29. augustil kadunuks 72-aastane Vegitja. Tunnistaja sõnul läks naine kella 15–16 ajal ujuma. Politsei alustas kohe otsinguid, kuid naist ei õnnestunud leida.

Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Konstantin Sednev

SA Kadunud hakkas Vegitjat otsima 30. augusti varahommikul kell 7.26. «Kadumispiirkond on Kopli laht, Kopli lahe Stroomi ranna poolne osa,» ütles SA Kadunud juht Aare Rüütel Elu24-le 5. septembril. Otsingupiirkonda laiendati ning otsiti nii jalgsi, drooniga kui ka kaatritega merelt. Rüütel rääkis Elu24-le, et otsingupäevad kestsid varahommikust hilisõhtuni ja pidevalt oli naist otsimas ligi 20-liikmeline grupp inimesi. Naist otsiti Naissaare lõuna- ja läänerannikult ning ka Kopli lahe ja Naissaare vaheliselt alalt.

Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Konstantin Sednev

Vegitja tütar otsis samuti oma ema väsimatult ning pani Tallinnas arvukatesse kohtadesse üles otsingukuulutused. Samuti jagas tütar infot sotsiaalmeedias.

Esmaspäeval ütles Aare Rüütel Elu24-le, et naise surnukeha leiti rannast laupäeval, 7. septembril. «Rannas jalutanud grupp matkajaid leidis Vegitja Aegna saare lõunarannikul veepiirilt,» sõnab ta. Rüütel soovib avaldada tänu kõigile neile, kes aitasid ühel või teisel viisil Vegitja otsingutele kaasa. 

Pühapäeval märkas Stroomi rannas jalutanud mees mere lähedusse puu alla asetatud leinaküünalt, mis hukkunud naise mälestuseks põles. Esmaspäeva lõunaks oli tuul küünla pikali löönud ja selle kustutanud.

Leinaküünal Stroomi rannas. Tuul on küünla pikali paisanud.
Leinaküünal Stroomi rannas. Tuul on küünla pikali paisanud. Foto: Konstantin Sednev

PPA pressiesindaja Annika Maksimov ütles Elu24-le, et 7. septembril leiti tõepoolest mere äärest naisterahva surnukeha. «Isiku tuvastamiseks saadeti see lahangule,» sõnas Maksimov.  

Leinaküünal Stroomi rannas.
Leinaküünal Stroomi rannas. Foto: Konstantin Sednev
Tagasi üles