Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

PILK PEALE Loe, mida toob nädalavahetus Station Narva festivalil

Copy
Station Narva 2024
Station Narva 2024 Foto: Martin Pedaja

Neljapäevast pühapäevani toimub Narvas muusika- ja linnafestival Station Narva, täites piirilinna juba seitsmendat korda muusikaga meilt ja mujalt ning kutsudes elama ja hingama neli päeva koos Narva ja selle inimestega.

Loe, mida pakub Narvas toimuv festival sel nädalavahetusel!

Laupäeval kell 14.00 annab Narva Eesti Gümnaasiumi sisehoovis tasuta kontserdi Narvast superstaariks sirgunud Alika. Esineb ka NERGi koolibänd.

Kell 15 on kõik kutsutud Narva kunstiresidentuuri suveprojekti «Narva Veneetsia Saatkond» hooaja lõpupeole Veneetsia Annuale loomedaatšasse Kreenholmi endise pumpla territooriumil. Toimuvad ka paadituurid kanalitel, kuhu saab eraldi pääsmega ja eelregistreerimise alusel. Kell 17 annab NOËP tasuta kontserdi Narva Muuseumi Läänehoovis.

Kell 18 algab muusikaprogramm Narva Muuseumi kolmel laval, esinejateks Grammy-võitjast grime’i täht Flowdan Inglismaalt, NOËP koos külalisesineja Alikaga, Eurovisiooni lauluvõistlusel laineid löönud Ukraina folktroonikagrupp GO_A, Norra möllubänd Tacobitch, Soome avangardist Pelkkä Poutanen, elektronmuusik Modulshtein ja näitleja MariQ uue ühiskavaga ning Narva elektroonikaprojekt ODIN ja DJ-duo Työmik Bassofsky & itsmebruh.

Linnuse kinosaalis linastub dokumentaal «NOËP: Esimene Staadion» ning festivali külalistele on avatud ka muuseumi ekspositsioon ja külastusruumid. Sissepääs festivalipassi või päevapiletiga.

Südaööst jätkub programm taas Ro-Ro klubis, laval Ida-Viru päritolu Mariin Kallikormi dreampopi grupp mariin k., müraroki nelik Buzhold, trummi ja bassi DJ ja produtsent Sound in Noise, Narva-Jõesuu räpirühmitus SizeoptimaL, Virumaa Suvesaundi konkursi finalistist räppar Madz ning Station Narva tiimi muusikaselektorid. Sissepääs festivalipassi, päevapileti või kohapeal müüdava jätkupeo piletiga.

Festivali lõpupäev, pühapäev, algab kell 11 Narva Raekoja keldrisaalis toimuval turul käsitöö, disaini, kirbuka, muusika, söögi ja joogiga.

Station Narva 2024
Station Narva 2024 Foto: Martin Pedaja

Kell 13.00 toimub giidituur Narva kunstiresidentuuris ja näitustel ning kell 14 saab majas taas nautida ehtsat Ukraina lõunat. Kell 14.30 leiab NARTi kõrval Kreenholmi kogukonnaaias aset interaktiivne kaardistamise töötuba loomingulise aedniku Ellie Pritchardi juhendamisel.

Kogu festivali vältel toimuvad giidituurid Kreenholmis ja Hermanni linnuses. Lisainfo programmi, ajakava ja pääsmete kohta Station Narva kodulehel.

Station Narva 2024 festivalipassid hinnaga 65 eurot on müügil TMW veebipoes ja Piletilevis. Müügil on ka 45-eurosed muusikaprogrammi päevapiletid 6. ja 7. septembriks ning toetajapass hinnaga 100 eurot.

Station Narva festivali korraldajad on MTÜ Muusikanädal ja OÜ Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid on Narva Muuseum, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, kood/Jõhvi, arutelupäev BAZAR, Narva kunstiresidentuur, Piletilevi, Trickster Studios, Ela, Startup Estonia, Eesti Roheline Liikumine, Narva Eesti Gümnaasium, VitaTiim ja Viru Filmifond.. Meediapartnerid on Põhjarannik/Severnoje Poberežje, Raadio 2, Elu24 ja Bobe.me (LV).

Festivali toetavad Narva linn, Kultuuriministeerium, kultuuririkkuse aastat korraldav Integratsiooni Sihtasutus, Fortaco Estonia, Eesti Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Narva Hotell, Hotell Inger, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Euroopa Kliimapakt.

Märksõnad

Tagasi üles