Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

SUVILA IDAPIIRILE? Soome kaitseministeerium andis venelannale loa osta krunt piirivalve staabi ja Mereväe kooli vahetusse lähedusse

Copy
Soomel on Venemaaga 1300 km ühist piiri ja soomlaste hinnangul ei sõltu selle piiri tugevusest mitte ainult Soome, vaid kogu Euroopa julgeolek.
Soomel on Venemaaga 1300 km ühist piiri ja soomlaste hinnangul ei sõltu selle piiri tugevusest mitte ainult Soome, vaid kogu Euroopa julgeolek. Foto: ANNE KAURANEN

Iltalehti kirjutab, et Venemaa ja Iisraeli topeltkodakondsusega naine soetas Soome idapiirile kinnistu Venemaal elavalt inimeselt. Krundil asuv hoone on lammutamisele kuuluv. Kinnistu vahetus läheduses asuvad aga Immola lennujaam, piirivalve- ja mereväekool ning ka piirivalvestaap. 

Kevadel soetas Venemaa ja Iisraeli kodakondsusega naine Soome idapiirile lammutamisele kuuluva ühepereelamu koos krundiga. Varem on sarnastesse tehingutesse sekkunud siseministeerium, kasutades riigi ostueesõigust. Sel korral aga mitte, kuigi kinnistu asub Immola lennujaama, piirivalve- ja mereväekooli lähedal.

Samuti treenitakse seal lähedal ajateenijaid ja piirivalvureid nõudlike eriülesannete täitmiseks. Idapiirini on hoone juurest vähem kui kümme kilomeetrit.

Tagasi üles