Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

LAPSEVANEMAD HULLUMAS «Laps magab, liigutad tõuksi ja see hakkab karjuma.» Lapsevankritega liiklejad tunnevad, et linnaruumis nendega ei arvestata (1)

Copy
Lapsevankrid. Pilt on illustrartiivne!
Lapsevankrid. Pilt on illustrartiivne! Foto: Elmo Riig

Redditisse on üks lapsevanem lisanud pildi pika tagumise otsaga parkivast kaubikust, mis hõivab üle poole kõnniteest. «Kuidas on õige parkida?» tõstatab ta küsimuse. Postituse all rulluvad lahti aga lapsevanemate, kelle lapsed veel omal jalal ei kõnni, tõelised mured ja hirmud tulevase talve ees. «Need, kes siin vigisevad, et probleemi pole, võtku ka lapsekäru ja tehku kuu aega sellega oma käike. Äkki siis hakkab koitma, et hoolima peab rohkem.»

Redditis räägivad inimesed avameelselt sellest, kuidas linnaruumis ei arvestata lapsevankritega liikujatega. Nendega sarnaste probleemidega seisavad silmitsi ka liikumispuudega inimesed, kes liikumiseks abivahendeid kasutama peavad.

«Kui käruga pead palju liikuma, siis hakkad nägema, kuidas ei arvestata, kuidas linnaruum on kohati absurdne, kuidas kinniparkimisega tupikud tekitatakse, kuidas talvel sahad suured vallid sinna ainsasse kohta lükkavad, kust peaks käruga saama liikuda jne,» kirjutab üks kommenteerija.

Tagasi üles