Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Muusik Toomas Vanem suurest kaalulangusest: olen saanud uue elu

Copy
Muusik Toomas Vanem.
Muusik Toomas Vanem. Foto: Kaader ETV saatest

«Viimati jõin õlut poolteist aastat tagasi,» avaldas Eesti muusik Toomas Vanem neljapäeval eetris olnud «Ringvaates». Umbes sama ajaga võttis muusik alla 40 kilo, vahendab ERR.

Uue hooaga ETV eetris olevas «Ringvaate» saates käis külas muusik Toomas Vanem, kes on Eesti muusikamaastikul tegutsenud alates 80ndatest ja tähistab järgmisel aastal oma 60. sünnipäeva.

Sel aastal tuli kirju bändiajalooga kitarrist Vanem välja oma kolmanda autoriplaadiga. Kuid mitte ainult sellest ei tulnud «Ringvaates» juttu. Vanem avaldas saates, et tegi poolteist aastat tagasi otsuse mitte juua.

«Viimati jõin õlut poolteist aastat tagasi,» avaldas kitarrist ja jätkas: «Selleks oli üsna mitu põhjust. Esimene oli see, et 1. jaanuaril 2023. aastal läksin kaalu peale ja märkasin, et see kaal on väga kõrge. Mõtlesin, et midagi tuleb ette võtta.»

Kaalunumbriks oli Vanemal 125 kilo. «Nii raske ei ole ma kunagi olnud, elu sees.»

«Proovisin mingeid muid asju teha, trenni teha, aga see ei töötanud minuga. Ja siis mõtlesin, et katsetaks, kui jätaks alkoholi ära. See kõlab uskumatu, aga mulle hakkas see meeldima. Ärkad hommikul üles, kuskilt midagi ei valuta. Värvid tulid ellu tagasi, see hakkas mind järjest enam motiveerima olema kaine.»

Varem tarbis Vanem iga õhtul natuke alkoholi. «Iga õhtu oli vaja end premeerida, kui see ära jäi, siis hakkasin elu kvaliteeti tundma.»

«Ma olen saanud uue elu,» tunnistas Vanem ja viitas sellele, kuidas alkoholist loobumine ei viinud ainult kilode kaotamiseni, vaid ka parema eluviisini. «Mul on uus võimalus!»

«Ise arvan, et see kestab igavesti. Mul ei ole seda vajadust.»

Lisaks alkoholile loobumisest sõi ta kaks-kolm kuud ainult veiseliha. «Olen proovinud igasuguseid dieete varem, kaalujälgijaid, langetasid paarkümmend kilo ära, aga see kõik tuleb jälle tagasi ja palju kiiremini.»

Vanem rõhutas, et tema ei ole toitumisnõustaja, kuid väitis, et tema süsivesikuid ei tarbinud. 

Tagasi üles