Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

AITA LEIDA SA Kadunud otsib Stroomi rannas kadunuks jäänud naist iga päev varahommikust hilisõhtuni

Copy
Vegitja
Vegitja Foto: Erakogu

SA Kadunud juht Aare Rüütel ütleb, et nad otsivad aktiivselt 29. augusti pärastlõunal Stroomi rannas kaduma läinud 72-aastast Vegitjat. Rüütel räägib, et otsingupäevad on pikad ja kestavad varahommikust hiliste õhtutundideni. «Oleme väga tänulikud inimestele, kes saavad oma droonide ja kaatriga appi tulla,» ütleb Rüütel.  

Vegitja tütar otsib oma ema väsimatult ning on Tallinnas erinevatesse kohtadesse postide peale üles pannud otsingukuulutused.

Kui SA Kadunud juht Aare Rüütel neljapäeval õhtul kella 21 ajal telefonile vastab, on tema hääles tunda suurt väsimust. Sellel kellaajal on kaks gruppi veel Vegitjat otsimas, samuti on õhus droonid ja merel üks jaht. Tänaseks päevaks hakatakse aga otsinguid kokku tõmbama, et varahommikul taas jätkata.

Rüütel räägib, et viimaste päevade jooksul on nad hommikust õhtuni ligi 20-liikmelise seltskonnaga Vegitjat otsinud. Otsinguid alustati 30. augusti varahommikul kell 07.26. «Kadumispiirkond on Kopli laht, Kopli lahe Stroomi ranna poolne osa,» ütleb Rüütel. Otsitakse nii jalgsi, drooniga kui ka kaatritega merelt.

Stroomi ranna ja Kopli poolsaare tipu rannikut käiakse läbi iga päev mitu korda päevas. «Oleme saanud kaks päeva sõita kaatriga merel. Oleme kaks päeva käinud Naissaarel lõuna- ja läänerannikul ja drooniga otsinud. Oleme laiendanud otsingut Kopli lahe ja Naissaare vahelisele alale. Samuti oleme läbi vaadanud videovalveseadmed selles piirkonnas,» räägib Rüütel Elu24-le. 

«Merel on iga päev kõik uus ja iga päev alustame otsast peale,» ütleb Rüütel, lisades, et välja arvutatakse tuule ja lainete suund, millest otsingutel lähtutakse. 

Rüütel soovib tänada inimesi, kes on oma droonide ja kaatritega otsingutele appi tulnud. 

«Oleme tänulikud inimestele, kes saavad oma droonide ja kaatriga appi tulla. Kui saate abi pakkuda, andke endast märku telefonil 661 6776.»

72-aastase Vegitja tunnusmärgid: 

* pikkus 160 cm

* juuksed hallid

* keskmise kehaehitusega

* seljas musta värvi eest valgega ujumistrikoo

Kõigil, kes on eespool kirjeldatud 72-aastast naist näinud alates 29.08.2024 kella 15-st, palutakse viivitamatult ühendust võtta Kadunud 24/7 telefonil 661 6776. 

29. augustil teatas politsei- ja piirivalveamet, et politsei otsib Stroomi rannas kadunud 72-aastast Vegitjat. Politsei sai teate 29. augustil, neljapäeval enne kella 18, et naine läks Stroomi rannas ujuma ning on pärast seda kadunud. 

Politsei alustas Vegitja otsinguid kohe pärast teate laekumist ning teda otsiti suurte jõududega PPA lennusalga kopterimeeskonnaga õhust ning politsei merepäästjad ja päästeameti paadimeeskond kontrollisid vees ala, kuhu naine ujuma läks. Lisaks vaadati üle rannaala. Kell 20.35 lõpetati otsingud vee peal, naist kahjuks ei leitud. Politsei on kontrollinud ka Vegitjaga seotud aadresse Paldiskis ja Põhja-Tallinnas.

30. augusti varahommikul kell 07.26 alustas otsinguid kadunud inimeste otsimisega tegelev SA Kadunud. 

Vegitja tütar otsib väsimatult oma ema ja on pannud postidele kuulutused nii Tallinna kesklinnas kui ka teistes rajoonides. 

Tütar otsib ema.
Tütar otsib ema. Foto: Erakogu
Tagasi üles