Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Tartlase äratas akna alt kostnud suur müra: miks nad nii vara hommikul seda peavad tegema? (2)

Copy
Konteinerid. Foto on illustreeriv.
Konteinerid. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

«Kell 6 hommikul kostis õuest selline müra ja klaaside klirin, et ehmatas üles,» räägib Tartus Karlova rajoonis elav naine. «Arusaamatu, miks öörahu kestmise ajal prügiauto klaasikonteinerit tühjendab.» AS Eesti Keskkonnateenused esindaja ütleb, et jäätmevedu korraldatakse nii, et see oleks võimalikult keskkonnasäästlik ja tõhus. 

Toimetusega vestelnud tartlase sõnul jõuab prügiauto nende kortermaja juurde tihtipeale kella seitsme või kaheksa ajal hommikul. Selle kolmapäeva hommikul aga oli auto platsis kell 6 hommikul. «Mul oli aken õige vähe avatud, aga müra oli selline, et äratas üles. Lisaks oli kuulda seda, kuidas kaks meest omavahel räägivad. Lihtsalt tahaks teada, mis põhjusel nad nii vara klaasikonteinereid tühjendavad, teades, et inimesi nende tegevus üles ajab?»

Naine arutleb, kas põhjus võib olla selles, et hilisema alustamise korral ei jõuta lihtsalt kõiki konteinereid ära tühjendada ja seepärast alustatakse juba kell 6 hommikul. «Kas prügiautod ei võiks kella kaheksast tööpäeva alustada?» küsib ta.   

Tagasi üles