Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO NASA astronaut teatas Boeing Starlineri kosmosekapsli veidrast helist

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
USA kosmoseagentuuri NASA astronaudid Butch Wilmore ja Suni Williams 13. juunil 2024 rahvusvahelises kosmosejaamas Harmony moodulis. Nad pääsevad Maale tagasi alles järgmise aasta veebruaris. Põhjus on Boeing Starlineri tagasipöördumiskapslis, millel on palju tehnilisi probleeme
USA kosmoseagentuuri NASA astronaudid Butch Wilmore ja Suni Williams 13. juunil 2024 rahvusvahelises kosmosejaamas Harmony moodulis. Nad pääsevad Maale tagasi alles järgmise aasta veebruaris. Põhjus on Boeing Starlineri tagasipöördumiskapslis, millel on palju tehnilisi probleeme Foto: NASA via AP, File/Scanpix

NASA astronaut Butch Wilmore teatas veidrast helist, mis kostab viga saanud Boeing Starlineri taaskasutatavast kosmosekapslist, mille probleemide tõttu on tema ja ta kolleeg Suni Williams jäänud rahvusvahelises kosmosejaamas (ISS) orbiidile kuus kuud kauemaks. 

Wilmore andis raadio teel Houstonisse missiooni juhtimisele teada, et kapsli sees olevast kõlarist kostab pulseerivat heli. «Mul on küsimus Starlineri kohta,» ütles Wilmore. «Kõlarist kostab kummalist müra... Ma ei tea, mis seda teeb.»

NASA asus otsima, mis põhjustab müra kosmoseaparaadis, mida on vaevanud heeliumilekked ja tõukejõu probleemid ning mis nüüd naaseb 6. septembril autopiloodil New Mexico maandumispunkti ilma Wilmore'i ja Williamsita pärast NASA otsust, et astronautidel on liiga riskantne sellega Maale tagasi lennata, teatab The Guardian.

Tagasi üles