Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KÕIK ON UUS SEPTEMBRIKUUS Raadiosaade «Kuku pärastlõuna» alustab uute saatejuhtidega

Copy
Foto: Duo Media

Kuku raadios alustab 2. septembrist uuendatud kujul saade «Kuku pärastlõuna», mis on eetris tööpäeviti kell 14 kuni 17 ning mida asuvad juhtima tuntud raadiohääled Neeme Raud ja Mart Mardisalu.

Neeme Raua sõnul kasvab suve lõpus inimestes alati teatud ärevus – ees on midagi uut ja teadmatut. «Uue uudisteraadioliku formaadiga tahamegi neid ärevusi maandada,» nendib Raud, kes hakkab Mart Mardisaluga programmi juhtima nädala kaupa vaheldumisi.

«Kuku pärastlõuna» toimetajad ja kaasautorid on jaama ajakirjanikud Siiri Mihkelson ja Indrek Ojamets.

Raua sõnul on saate eesmärk olla päevasündmuste teejuht, seletada lahti sündmusi, mis meie ümber aset leiavad. «Kindlasti suureneb rahvusvaheliste uudislike teemade hulk, need on minuga alati kaasas käinud ja ka Mart on väga palju viimasel ajal Gruusias elades maailmas ringi rännanud,» räägib Neeme Raud.

Esimeses saates võetakse luubi alla näiteks valimised Saksamaal ja kulgev US Openi tenniseturniir. «Mõlemas draamat jagub,» tunnistab Raud. «Näiteks tennisepubliku arv on hüppeliselt kasvanud, pileteid saada pole. Tahamegi teada, kus siis sel tõusuhetkel on Eesti tennis.»

Samas ei unusta «Kuku pärastlõuna» kohalikke teemasid, igas saates tuleb sügavamalt juttu näiteks mõnest maakondlikust teemast. Avasaates kajastatakse Muhu saare kooli fenomeni, mis toob kohale lapsi ka mandrilt.

Lisaks annavad paljud eestlased just neil päevil lubaduse septembris alkoholi mitte tarbida. «Räägimegi sellest, mida selline lubadus tähendab,» kirjeldab Neeme Raud, kellele teema on väga oluline ka isiklikult, sest juba seitse aastat ei ole ta alkoholi tarvitanud.

Neeme Raud jätkab ka laupäevahommikuse autorisaatega «Neeme Raud. Siin» ning lööb kaasa pühapäevases «Välismääraja» programmis.

Tagasi üles