Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Ees on suur ümberlülitus: nädalalõpp võib tuua ootamatuid sõnumeid

Copy
Nädal toob sügava ümberlülituse.
Nädal toob sügava ümberlülituse. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 2. – 8. september 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Sel nädalal toimub suurem käiguvahetus, kuid võib juhtuda, et ümberhäälestumine tekitab ebamugavust ning puudub justkui valmisolek, et sündmustega kaasa minna. Uraan pöördus just retrograadi, Pluuto astus viimast korda tagasi Kaljukitse, kuutsükkel vahetub ning Marss siseneb tujukasse Vähki.

Teisipäevaööl leiab aset kuuloomine Neitsis, mis alustab uut kuutsüklit täpsust ja konkreetsust nõudvas energias. Tuleb ennast kokku võtta, sest kohustused ootavad ja ilmuvad üha lähemale. Ent kuna samal ajal on motivatsiooni ja eluenergiat juhtiv Marss pingenurgas Neptuuniga, on energia justkui paigast ära ning paljud võivad kogeda, et on kuidagi rajalt maas või liimist lahti. 

Muuseas võib ilmneda, on vaja vabastada mõned vanad soovide, ihade, suhete või naudingutega seotud hoiakud, mis ei lase edasi liikuda. See ei tähenda, et peaks loobuma suhtest ja naudingust, kuid võti on vanas hoiakus, mis hetkel mõjub pidurdavalt. 

Nädalalõpp võib tuua plaanidesse muutusi, ootamatuid vestlusi ja üllatavat (kui mitte šokeerivat) infot ning teadaandeid. Samal ajal saab üha selgemaks vastutus, mis tuleb nüüd vastu võtta ja ära kanda. Et pühapäeval kujuneb taevas retrograadse Merkuuri tsükliga seotud kolmas ja viimane Saatusesõrm, näidatakse meile siin midagi olulist ning parem on oma ootused vabastada ja võtta vastu see, mis tulla tahab.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval kell 02.58 nihkus retrograadne Pluuto tagasi Kaljukitse tähemärki – see saab olema viimane külastus meie elude jooksul. Kui sügiskuudel kogete, et teatavad vanad probleemid, piirangud ja takistavad (kuigi oma aja juba ära elanud) struktuurid tõstavad veel kord pead, siis teadke, et see on antud teemades lõppvaatus.

19. novembril kell 22.41 siseneb Pluuto lõplikult Veevalajasse. Ent enne veel võivad võimenduda liigse kontrolli ja vanade hierarhiate võimutsemisega seotud olukorrad, sest kuigi need on juba mõeldud jääma minevikku, võib tekkida vastupanu ning n-ö uppuja paanika. 

Neid liigselt kontrollivaid struktuure võime leida nii väljaspool kui ka iseenda sees.

Teisipäeval kell 4.55 toimub kuuloomine Neitsis ning kell 07.09 läheb täpseks Marsi kvadraat Neptuuniga. Motivatsioon on sel ajal madal, kuid elu nõudmised saavad üha selgemaks. Kui kohe ei suuda end nii käsile võtta, nagu tahaks, ei maksa iseendaga ka liialt karm olla. Küll aga tasub jälgida enda käitumist ja märgata, mis on need saboteerivad tegevused, mis tahavad juhtimist üle võtta. 

Asi võib olla ka selles, et meie senine tegutsemissuund võib hakata paistma tühine ja mittekuhugiviiv. Siis on vaja mingisugust muutust. 

Kolmapäeval kell 20.58 läheb täpseks Marsi kvinkunks Pluutoga ning kell 22.46 siseneb Marss Vähki. Selles päevas on omajagu ebamugavust, mis nõuab pidevalt oma tegevuse kohandamist. Õhtupoolik võib tuua aga üles suuri emotsioone ja isegi tantrumeid, kuna Marss 0° Vähis on emotsionaalselt impulsiivne ning väga passiiv-agressiivne. Meie tegutsemisviis ja -rütm hakkavad muutuma, sest asjaolud nõuavad seda ning kaasaminemine ei pruugi olla meeldiv, aga see on vajalik.

Lisaks on kell 18.24 täpne Veenuse ühendus Must Kuu Lilithiga, tuues üles sügavaid soove ja ihasid, mis on mingil põhjusel jäänud rahuldamata või olnud meile keelatud ning kättesaamatud. Tegu võib olla ka tunnetega, mida inimesed on ise alla surunud ja endale keelanud, kartes teiste hukkamõistu või tõrjumist. Et see ühendus leiab aset Kuu Lõunasõlme juures, on siin viide minevikule – tegu on hoiakute ja tunnetega, mida kanname kaasas kaugemast minevikust.

Neljapäevaööl kell 00.19 läheb täpseks Veenuse ühendus Kuu Lõunasõlmega ning reedel kell 16.36 Lilithi ühendus Kuu Lõunasõlmega. Tegelikult viibime selles energias kolmapäevast laupäevani, mille eesmärk on, et lahustaksime ära selle minevikust pärit hoiaku ja mustri seoses armastuse, suhete ja naudingutega. Tegu võib olla nii millegagi, mida oleme endale keelanud, kui ka millegagi, mida oleme impulsiivselt ja pimedalt püüdnud rabada. See on üks vana rahuldamatuse ja rahulolematuse saba, millest on vaja nüüd vabaneda, et saaks elus edasi minna. 

Laupäeval kell 7.20 läheb täpseks Merkuuri kvadraat Uraaniga, mis võib tuua plaanide muutusi ning ootamatut infot juba alates reedeõhtust. Ent läbi kogu päeva on kõige parem jääda spontaanseks ja avatuks. Võib saabuda väga ettearvamatuid teadaandeid. 

Pühapäeval kell 7.34 jõuab Päike opositsiooni Saturniga, kuid see taevaseis on lähenevalt terendanud taustal juba alates kuuloomisest. See räägib vastutusest, mis on raske, aga vajalik. Aeg nõuab inimestelt palju küpsust ning tuleb hoida kaks jalga maas. Praegused meeleolud ei ole kerged ega lõbusad, sellega tasub arvestada. Mõned võivad tajuda seda kui blokeeringut oma kõrgeimatele eesmärkidele, mis sunnib aeglustuma ja rohkem pingutama.

Aga võiks mõelda, et kuidas saab iseenda ja oma elus toimuva eest paremini vastutust võtta? Kas on midagi olulist, mida oled jätnud tegemata ja üha edasi lükanud? Lisaks nõuab see seis, et vaadataks selgelt, mis on realistlik ja mis mitte. Vaateväljast võiks eemaldada kõik ebavajaliku ja tühise ning keskenduda kõige olulisemale.

Läbi kogu päeva on aktiivne ka Saatusesõrm, mille tipus asub Merkuur ning jalamil Neptuun ja Pluuto. Sama seis tekkis ka 27. juuli ööl, seejärel retrograadse Merkuuriga 14. augustil ning nüüd viimast korda (selles tsüklis). Ka see taevane muster viitab, et võib saabuda väga olulist infot ning suhtlussituatsioonid võivad võtta kummalise suuna ja tuua nähtavale asju, mida pole mugav vastu võtta. Millegagi tuleb teravalt silmitsi seista, seda ei saa vältida. Ent selle tulemusel võivad arvamused ja seisukohad muutuda. 

Kellegi liialt enesekeskne eneseväljendus võib tekitada suure tagasilöögi. Sisemine fookus on sunnitud muutuma ning seda just läbi hõõrdumiste ja ebamugavuse. 

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 19.06–19.12 (Kuu siseneb Kaaludesse)

Laupäeval kell 08.08–08.19 (Kuu siseneb Skorpionisse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Uraan on retrograadis 1. septembrist kuni 30. jaanuarini (2025).

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles