Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

30 AASTAT TRAGÖÖDIAST Rahvusvaheline draamasari parvlaev Estonia hukkumisest jõuab Kanal 2 ekraanile

Copy
Kaader 8-osalisest draamasarjast «Estonia».
Kaader 8-osalisest draamasarjast «Estonia». Foto: Kaader sarjast

Septembris möödub 30 aastat parvlaev Estonia traagilisest hukkumisest Läänemerel. Selle sündmuse mälestuseks toob Kanal 2 ekraanile uue rahvusvahelise 8-osalise draamasarja «Estonia».

Skandinaavia üheks kalleimaks sarjaks tituleeritud «Estonia» põhineb 25 aastat pärast katastroofi täismahus avalikuks tehtud uurimiskomisjoni materjalidel. Igas episoodis jutustatakse laevahuku lugu erineva peategelase silmade läbi, alates päästjatest ja pääsenutest kuni uurijateni välja. Tegelaskonnas on esindatud nii soomlased, rootslased kui ka eestlased.

«Estonia» tugineb tõsielusündmustele.
«Estonia» tugineb tõsielusündmustele. Foto: Kaader telesarjast.

Põhjamaade ühise suurprojektina valminud draamasarjas avaneb vaatajale lugu parvlaev Estonia uppumisest ning sellele järgnenud Eesti, Soome ja Rootsi ühise uurimiskomisjoni tööst. Kaheksaosaline telesari on valminud Soome, Rootsi, Eesti ja Belgia koostöös.

«Estonia» tugineb tõsielusündmustele ja käsitleb ohvrite, pääsenute, lähedaste ja uurijate isiklikke lugusid. Sarja keskmes on küsimus: kuidas on võimalik, et 852 inimest kaotas elu, kuid keegi pole selle eest vastutusele võetud?

Rahvusvahelises sarjas näeb ka Eesti näitlejaid.
Rahvusvahelises sarjas näeb ka Eesti näitlejaid. Foto: Kaader telesarjast.

Eestist on sarja kaasatud nii kaasprodutsendid ja kaasstsenaristid kui ka mitmed kunstnikud. Lisaks osalevad sarjas näitlejad Rain Simmul, Doris Tislar, Gert Raudsepp, Egon Nuter, Priit Pius, ning massistseenides astub üles ka «Estonialt» pääsenud meeskonnaliige Timmo Võõsa.

Draamasari «Estonia» jõuab Kanal 2 ekraanile koostöös Teliaga ja on eetris esmaspäevast neljapäevani kell 21.30. Järelvaatamisvõimalus on ainult Telia klientidel.

Märksõnad

Tagasi üles