Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

RETROVIDEOD Linnavolinik Belõi «Ei kommentaari!» ja napsise Reiljani «Pole paha!»: uudistemagasin «Reporter» tähistab ümmargust sünnipäeva

Copy

Kanal 2 uudistemagasin «Reporter» tähistab 30. augustil oma 20. sünnipäeva. Aastate jooksul on saade olnud tunnistajaks paljudele olulistele sündmustele — alates suurüritustest ja poliitilistest debattidest kuni rahutuste ja meeleavaldusteni. «Reporteri» kaamera ette on jõudnud rohkelt värvikaid ja tunnustatud ühiskonnategelasi. Tähtpäeva puhul meenutame kahte lõbusat klippi, mis on ajapikku muutunud lausa rahvafolkloori osaks.

2004. aastal komeedina teletaevasse põrutanud «Reporter» tuli, et jääda. Algusest peale oli selge, et saade soovib tuua vaatajateni mitte ainult uudiseid, vaid ka sündmuste sügavamat tausta ja meelelahutust. Kaks aastakümmet on «Reporter» teinud omajagu vägitegusid, murdnud vaatajarekordeid ja tabusid ning tõusnud telemaastikul omamoodi liidriks, pakkudes ohtralt ka meeldejäävaid hetki!

Kui 2006. aastal käis Elo Mõttus-Leppik Tallinna Linnavolikogus uudistamas, kes linna esindama hakkavad, juhtus kaamera ette koolijuhist linnavolinik Vladimir Belõi. Reporteri küsimuse peale, milliseid probleeme asub mees oma linnaosa jaoks lahendama, vastas Belõi: «Ei ole probleemi. Ma ei kommentaari». Väljaöeldu läks rahvasuus lendu sedavõrd suurelt, et seda sai hiljem veel aastaid kuulda nii poesabas kui ka tähtsate ühiskonnategelaste kõnepruugis.

Vaata ja meenuta meelolukat klippi:

Hiljem tunnistas Belõi Delfile, et süüdistab oma napis eesti keele oskuses vaid iseennast ning lubab õpingutega jätkata. «Teate, mulle on soovitatud oma «ei kommentaari» kaitsta autoriõigustega ja iga kasutamiskorra eest raha nõuda,» tunnistas ta.

Ei ole vist ühtegi tuntud poliitikut või staari, kes pole «Reporteris» sõna saanud. 2006. aastal tabas kaamerasilm «Õllesummeril» kelmikas olekus Villu Reiljani. Reporterlik taktika läks käiku ning pool toopi õlut pruukinud poliitik pandi otse televaatajate ees alkomeetrisse puhuma. Kuigi Reiljan oli kindel, et promill tema väljahingatavas õhus ei kajastu, läks aga teisiti. «0,5, pole paha!» hüüatas poliitik. Ka see väljend sai rahva seas kiiresti populaarseks.

Vaata ja meenuta meelolukat klippi:

«Reporter» on jätkuvalt tähtsamate ja meeleolukamate uudistega Kanal 2 ekraanil iga päev kell 19.00!

Märksõnad

Tagasi üles