Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

TÄIUSLIK PEIDUPAIK Teadlane väidab, et on lahendanud lennu MH370 müsteeriumi

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Kuvatõmmis lende reaalajas jälgivalt leheküljelt flightradar24.com, millel on näha, et Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777-200, mis lendas Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse, jäi kadunuks 8. märtsil 2014, kui lendas Lõuna-Hiina mere kohal. Lennuki kadumine on seni lahendamata.
Kuvatõmmis lende reaalajas jälgivalt leheküljelt flightradar24.com, millel on näha, et Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777-200, mis lendas Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse, jäi kadunuks 8. märtsil 2014, kui lendas Lõuna-Hiina mere kohal. Lennuki kadumine on seni lahendamata. Foto: AP Photo / flightradar24.com / TT / Scanpix

Austraalia teadlane Vincent Lyne on taas äratanud huvi Malaysia Airlinesi lennu MH370 kümne aasta vanuse saladuse vastu, väites, et on tuvastanud selle viimase puhkepaiga India ookeani lõunaosas.

Tasmaania ülikooli mere- ja Antarktika uuringute instituudi abiteadur Lyne teatas oma avastusest LinkedIni postituses pealkirjaga «Teaduse lahendatud MH370 mõistatus», kus ta enda arvates kirjeldab kadunud lennuki lõplikku asukohta, kirjutab Newsweek.

Teadlase teooria keskendub 20 000 jala (6000 meetrit – toim) sügavusele «augule» Broken Ridge'is, mis on ookeaniplatoo India ookeani kaguosas. Ta väidab, et lennuki, mis kadus 8. märtsil 2014, lennutas selle piloot Zaharie Ahmad Shah teadlikult sellele kaugele ja karmile veealusele maastikule. Lyne'i sõnul pakkus paiga veealune maastik, mida iseloomustavad järsud mäeharjad ja sügavad kuristikud, lennukile «täiuslikku peidupaika.»

Tagasi üles