Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Seenelaksu all olnud piloot üritas lennu ajal lennuki mootoreid välja lülitada (1)

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
USA Alaska Airlinesi endine piloot Joseph David Emerson (klaasi taga) koos oma advokaadiga 24. oktoobril 2023 Oregoni Portlandi kohtus. Ta oli seenelaksu all, kui üritas lennuki mootoreid välja lülitada, seades kõigi pardal olnute elu ohtu.
USA Alaska Airlinesi endine piloot Joseph David Emerson (klaasi taga) koos oma advokaadiga 24. oktoobril 2023 Oregoni Portlandi kohtus. Ta oli seenelaksu all, kui üritas lennuki mootoreid välja lülitada, seades kõigi pardal olnute elu ohtu. Foto: Dave Killen / Pool via REUTERS / Scanpix

Kui USA Alaska Airlinesi lend 2059 lähenes San Franciscole, pardal 83 inimest, tegi piloot midagi hullumeelset: ta vajutas kokpiti armatuurlaual kaks punast lülitit alla, üritades lennuki mootoreid seisma panna.

44-aastane piloot Joseph Emerson ei olnud adekvaatne pärast narkootiliste seente tarvitamist, mis tekitasid talle tugeva joobe ja meelepetteid.

«Seda ei saa juhtuda! Ma pean ärkama,» meenutas piloot telekanali ABC saatele Good Morning America antud intervjuus oma meelepette hetkedest.

Tagasi üles