Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kortermaja elaniku sõnul hakkab laenumakse tasumine talle üle jõu käima: ravimeid siis enam osta ei jaksa (8)

Copy
Kortermaja Võrus Koreli tänaval.
Kortermaja Võrus Koreli tänaval. Foto: Erakogu

«Väikese sissetulekuga inimesed lükatakse võlaorjusesse – nad peavad valima, kas ostavad ravimeid või maksavad laenumakset maja renoveerimise eest,» räägib Võru kortermaja elanik, kes elatub töövõimetuspensionist. Sotsiaalministeeriumi esindaja annab nõu, mida keerulises olukorras ette võtta.

«Tuleb väga tähelepanelikult vaadelda, milline on kortermajade elanike tegelik renoveerimisvõimekus,» ütleb Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi tõdedes siiski, et oma elukaare lõppu jõudnud kortermajade renoveerimine on hädavajalik.

Võrus Koreli tänaval asuva kortermaja elanik Liina (nimi muudetud) teab, et tema mure puudutab paljusid madala sissetulekuga inimesi. «Praegu käib üle Eesti suur paneelmajade rekonstrueerimine. Elan majas, mida tahetakse rekonstrueerida ja võtta selleks pangalaen 20neks aastaks,» räägib Liina, kes leiab, et laenu võtmise otsust ei tohiks teha nii kergekäeliselt. «See on inimeste nahhaalselt vaesusesse panemine. Ma pean siis valima, kas ostan ravimid või maksan rekonstrueerimise raha. Kui võlgu jään, tuleb inkasso peale,» ütleb naine. «Mina hääletasin korteriühistu koosolekul laenuvõtmise vastu, sest mul tõesti pole seda raha maksta.» 

Kortermaja Koreli tänaval.
Kortermaja Koreli tänaval. Foto: Erakogu
Tagasi üles