Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ELU25 Juku-Kalle Raid: kunagine ETV püstolreporter Andres Raid räägib 1991 putši aegsetest telgitagustest (1)

Andres Raid ja Juku-Kalle Raid Kuku klubis 1991. aastat meenutamas
Andres Raid ja Juku-Kalle Raid Kuku klubis 1991. aastat meenutamas Foto: Ülo Vanamb

Andres Raid töötas 1991. aastal ETV-s tänases mõttes "püstolreporterina" ning pajatab Jukuraadio 534. saates asjaoludest, mida meie toonase putši aegu ei näinud. Niisiis – märkmed kaadri tagant. Kuula ka saadet (link allpool)

Kunagine ETV reporter ja toimetaja Andres Raid jagab Jukuraadio 534. saates mälestusi 1991. aasta augustiputšist. Just Andres oli see, kes tegi esimesed intervjuud siia saadetud Vene sõjaväelastega. 

«See oli nõukogude bardakk», meenutab Raid, kellel õnnestus pidada kinni nõukogude soomukite kolonn otse Tallinna lennujaama vastas. Ja lisab: «Samas – paljud täna kangelaseks kuulutatud inimesed said paralleelselt või veidi hiljem hakkama üsna hämarate tegudega, niiöelda »puhaste inimeste« kuuereväärid ei ole kaugeltki puhtad.»

Andres Raid meenutab, et soomukitekolonni esimest masinat kamandas puhtjuhuslikult tema kunagine sõjaväekaaslane.

«Ja ta väitis, et tal pole absoluutselt aimu, miks nad Eestisse saadeti, mida teha tuleb või mis üldse edasi saab», lisab Andres Raid.

Sel ajal, mil eestlased kogunesid massiliselt teletorni, telemaja ja Toompea kaitsele, arenesid sündmused seespoolt hoopis teisiti. Siin leidub ootamatuid episoode ning teadmatust, kangelaslikkust ja üsna kõva närvidemängu

Kuula saadet:

Tagasi üles