Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

INTERVJUU Raadiojaama vahetanud saatejuht Kristiina Kraus: kui on võrdsed valikud, tuleb alati võtta uuem

Copy
Kristiina Kraus.
Kristiina Kraus. Foto: Oliver Kaur

«Mulle on öeldud, et minu hääles on kuulda, kui ma naeratan ja see hoiab ka kuulajaid rõõmsana,» jutustab raadiohääl Kristiina Kraus, kes juba suve algusest saati paneb naeratama Duo raadio kuulajaid.

«Raadio on kindlasti minu väljund,» tõdeb raadiost Elmar tuntuks saanud raadiosaatejuht, kes oma karjääri alguses luges muude ülesannete kõrvalt raadio müügiosakonnas sisse vaid raadioreklaame. «See oli esimene kokkupuude, et võiks minu häält kasutada. Järgmiseks tegi Owe Petersell mulle ettepaneku, et ma võiks muinasjutte lugeda,» meenutab Kristiina teekonda raadiomikrofoni taha. Seejärel ei läinudki kaua, kui ta müügiosakonnast ära tuli ja hoopis saatejuhi koha sisse võttis.

«Naljakas mõelda, et praegu töötan sellisel alal, mis ei olnud mul üldse heade hinnetega,» muigab Kristiina ja tõdeb, et raadioga seotud koolitööde eest panid õpetajad talle kolmesid. Seetõttu ei julgenud Lähte gümnaasiumis meediakallakuga klassis õppinud tulevane raadiohääl ennast üldse raadiosse tööle pakkudagi, kuigi huvi oli. «Plaanis oli hoopis Viljandisse õppima minna, aga Tartu tundus kuidagi õigem ja nii ma pärast keskkooli ikkagi ülikoolilinna jäin,» mõtiskleb ta aastaid tagasi tehtud valikute üle.

Tagasi üles