Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Politico: Venemaa teatas Nju-Jorgi vallutamisest, Ukraina ei kinnita seda

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Ukrainas Donetski oblastis asuva New Yorgi, ka Niu-York või Neu-Jork, silt. Vene armee väitel nad vallutasid 20. augustil 2024 selle linna
Ukrainas Donetski oblastis asuva New Yorgi, ka Niu-York või Neu-Jork, silt. Vene armee väitel nad vallutasid 20. augustil 2024 selle linna Foto: REUTERS/Ammar Awad/File Photo/Scanpix

Vene vägede teisipäeval esitatud väide Nju-Jorgi asula vallutamise kohta võis olla propaganda. USA metropoli asemel pidas Moskva silmas linnakest Ida-Ukrainas, mida tuntakse ka Novgorodske nime all.

«Toretski linnastu üks suuremaid asulaid ja Donetski rahvavabariigi strateegiliselt oluline logistikakeskus Novgorodske vabastati,» seisis Vene kaitseministeeriumi avalduses Telegramis.

Nju-Jork, Donetski oblastis asuv Toretski eeslinn, kus enne sõda elas 10 000 inimest, oleks viimane piirkond, mis Ida-Ukrainas Venemaa kontrolli alla langeks. 2021. aastal nimetati see ümber Novgorodskeks, kuid enne külma sõda oli see tuntud ka kui Нью-Йорк, mida tõlgiti erinevalt, Nju-Jork või Niu-Jork, teatab Politico.

Tagasi üles