Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VANAD OLIJAD JA UUED TULIJAD Millega üllatab Kanal 2 sügisprogramm?

Copy
Foto: Elu24 kollaaž

Kanal 2 värske ja kirev telesügis on algamas – mida uut ja põnevat see televaatajatele pakub?

30 aastat parvlaeva Estonia hukkumisest

Septembris möödub 30 aastat parvlaeva Estonia traagilisest hukkumisest Läänemerel. Selle mälestuseks toob Kanal 2 ekraanile uue rahvusvahelise 8-osalise draamasarja «Estonia». Põhjamaade ühise suurprojektina valminud telesarjas rullub vaatajate ees lahti lugu parvlaev Estonia uppumisest ja sellele järgnenud Eesti, Soome ja Rootsi ühise uurimiskomisjoni tööst. Draamasari põhineb tegelikel sündmustel ning vaatleb neid ohvrite, pääsenute, lähedaste ja uurijate isiklike lugude kaudu. Kuidas on võimalik, et 852 inimest kaotas elu ja kedagi ei saa selle eest vastutusele võtta?

Eesti näitlejatest teevad sarjas kaasa Kaspar Velberg, Rain Simmul, Doris Tislar, Gert Raudsep, Egon Nuter, Priit Pius. Massistseenis osaleb ka Estonialt pääsenud meeskonna liige Timmo Võõsa.

«Estonia» alustab 2. septembril ja on ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 21.30.

Kanal 2 alustab päeva ja lõpetab õhtu

«Tere, kell on 6.30! «Telehommik» alustab,» tervitavad saatejuhid Kristjan Gold ja Romi Hasa vaatajaid igal tööpäeva hommikul. Koostöös Postimehega toob «Telehommik» juba varahommikul vaatajateni ka kõige värskemad uudised üle Eesti. Stuudios võtavad koha sisse erilised külalised – alates poliitikutest ja meelelahutajatest kuni sportlaste, hobikokkade ja paljude teiste põnevate inimesteni meie keskelt. Ka sügishooajal on oodata saatesse Romi ja Kristjani kõrvale erinevaid toredaid külalissaatejuhte.

«Telehommik» äratab esmaspäevast reedeni kell 6.30.

Meelelahutuslik ja mänguline vestlussaade «Õhtu!» on septembrist tagasi seltsiks argiõhtutel. Saatejuhid Piret Laos, Robert Rool ja Jüri Butšakov üllatavad uute teemade, külaliste ja mängudega ning muudavad tööpäeva õhtud alati positiivseks ja heatujuliseks.

«Õhtu!» alustab 16. septembril ja on ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 21.30.

«15 küsimust»

Mälumängusaade «15 küsimust» alustab uut hooaega erinädalaga, kus panevad end proovile Kanal 2 ekraanilt tuttavad saatejuhid. Heategevuslikes mängudes saavad mõlemad osalejad annetada kumbki 200 eurot endale südamelähedasele heategevusorganisatsioonile. Omavahel lähevad vastamisi Katrin Lust ja Peeter Võsa, Neeme Raud ja Kristjan Gold, Keili Sükijainen ja Mart Normet ning Roald Johannson ja Robert Rool.

«15 küsimust» alustab 2. septembril ja on ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 20.

Kanal 2 hoiab kätt pulsil olulistel teemadel nii Eestis kui maailmas

Julge ja kompromissitu «Kuuuurija» kajastab ka uuel hooajal keerulisi ja tundlikke teemasid, millel on suur sotsiaalne ja ühiskondlik mõju. Saatejuht Katrin Lust avab Eesti elu varjatuima poole, süvenedes probleemidesse ja inimeste muredesse üle Eesti. «Kuuuurija» eesmärk on tuua keerulised teemad avalikkuse ette ning seista nende inimeste eest, kelle häält ei pruugita kuulda.

Hooaja avasaade räägib kahest valulikust teemast. Kui kaugele on inimesed võimelised raha teenimise nimel minema, et üks kolmelapseline pere jääb ilma oma kodust, mida on aastaid ehitatud? Veel räägitakse esimeses saates Eestis pead tõstvast noorte liikumisest, mis on võtnud oma südameasjaks pedofiilide kinnipüüdmise ja nende avalikustamise.

«Kuuuurija» alustab esmaspäeval, 2. septembril kell 20.30.

Ajakirjanduslik telemagasin «Täistund» süveneb uuel hooajal nii Eesti kui ka rahvusvahelistesse sündmustesse, tuues vaatajateni aktuaalsed arutelud ja põhjalikud intervjuud. Saates käsitlemisele tulevad teemad ulatuvad Eesti siseprobleemidest piiritaguste kriisideni. Juba esimene saade otsib vastust küsimusele, kas julgeolekumaks garanteerib meie riigile täieliku kaitse? 

Saate põhimeeskonda kuuluvad ajakirjanikud Madis Kimmel, Neeme Raud, Elo Mõttus-Leppik, Sander Punamäe ja Raul Ranne.

«Täistund» alustab teisipäeval, 3. septembril kell 20.30.

Eesti vanim politseisaade «Krimi» toob vaatajani nädala olulisemad krimiuudised ja tähelepanuväärsemad juhtumid saatejuht Taavi Otsuse vahendusel. 

«Krimi» on ekraanil teisipäeva hilisõhtutel.

Uued saated ja seikluslikud rännakud

Saatejuht Keili Sükijaineni uus elamuslik rännak luksuse maailma saates «Kuldne pilet» viib vaatajad kohtadesse, mis on täis maksimaalset eksklusiivsust, mida siin maamunal raha eest kogeda on võimalik. Mis tunne on veeta päev superjahil, reisida luksusrongis läbi Alpide või ööbida veealuse hotelli sviidis? Kes küll maksab miljoneid ühe parfüümi või karbi sigarettide eest? Mõni neist elamustest paneb ahhetama, teine jällegi kukalt kratsima, sest jõukate maailm on täis uskumatusi, aga vahel ka täielikke jaburdusi.

«Rändame lumistest mäetippudest kuuma päikesega kõrbe, piilume sisse Euroopa kalleimasse sviiti, sõidame maailma kiireimate superautodega ja vaatame luksuskaupade äri telgitagustesse šampanja mõisast kaaviari farmini välja,» tõstab saatejuht saladuseloori.

«Kuldne pilet» alustab kolmapäeval, 11. septembril kell 20.30.

Globaalsete rännakute mees Roald Johannson võtab oma uues saates «Kupli all» ette sisekaemusliku retke läbi isikliku aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) diagnoosi ning sellega kaasnevate väljakutsete ja raskuste igapäevaelus. Iga episood on liigendatud erinevateks peatükkideks. Sarja läbivaks jooneks on Roaldi vestlus psühhiaater Margus Lõokesega, kes on saatejuhi arst ning üks Eesti juhtivaid ATH spetsialiste.

«Meie telesarja eesmärk on vähendada ühiskonnas stigmasid ning tõsta Eesti elanike teadlikkust täiskasvanute ATH ja sellega kaasnevate muude vaimse seisundi häiretest,» räägib Johannson.

«Kupli all» on Kanal 2 ekraanil alates 5. septembrist neljapäeviti kell 20.30.

Lauljatar Lenna Kuurmaa ja näitleja Lauri Mäesepp võtsid uues koguperesaates «Lenna ja Lauri Ilmaveerel» ette tohutu elumuutuse. Nad ostsid Setomaal Obinitsa külas vana ja lagunenud kirik-koolimaja, et see renoveerida uhkeks Ilmaveere elamuskeskuseks koos tipprestorani ja kaunite numbritubadega. Hullumeelne ettevõtmine paneb Lenna ja Lauri peres proovile kõik, mis proovile panna annab.

Kuidas peab nende suhe vastu nii rängale koormale, kus teineteise jaoks on raske leida vaba aega, tähtajad lähenevad tohutu kiirusega ja tagatipuks saab ühel päeval otsa raha? 

«Lenna ja Lauri Ilmaveerel» alustab laupäeval, 7. septembril kell 19.30.

Peeter Võsa seikleb Araabias ja Mart Normet rändab öökülalisena tuntud persoonide hingesoppides

Uues reisisaates «Võsaga Lähis-Idas» asuvad telelegend Peeter Võsa, saatejuht Sander Valge ning ekstreemsportlane Jaan Roose seiklema Araabiamaades. Kolme nädala jooksul külastatakse kolme riiki (Jordaania, Saudi-Araabia, Ühendemiraadid) ning läbitakse rohkem kui 5500 kilomeetrit. Ujutakse surnumeres, ronitakse ekstreemsel eluohtlikul kanjonimatkal, külastatakse ajaloolist nabatealaste linna Petrat, pistetakse rinda nii korrupeerunud võimuesindajatega kui ka pahatahtlike sissetungijatega ning tehakse teleajalugu ja piilutakse salaja muidu vaid moslemitele mõeldud paika Meccasse.

Seiklus «Võsaga Lähis-Idas» alustab reedel, 6. septembril kell 20.

«Öökülaline» tuleb taas! Saatejuht Mart Normet kutsub vaatajaid kaasa rännakule Eesti kõige värvikamate ja inspireerivamate inimeste kodudesse, aga ka nende mõttemaailma ja unistustesse. Saame teada, mis peitub nende igapäevaste tegemiste ja suurte saavutuste taga.

Miks on Eesti ühel rikkaimal inimesel, Rain Lõhmusel, kodus robotkoer? Kus leiab rahu kogu maailma läbi lennanud ja Eestile palju kuulsust toonud filmirežissöör Anna Hints? Kuhu on kadunud esinäitleja Maria Avdjuško? Kas lapsena esinemist kartnud Stefan on valmis üle-maailmseks läbilöögiks? Vaatajatena saame osa neist isiklikest hetkedest, mis heidavad valgust meie ühiskonna säravamatele tähtedele, nende tõusudele ja mõõnadele, rõõmudele ja võitudele.

«Öökülaline» alustab laupäeval, 7. septembril kell 20.30.

Meelelahutus, mis haarab kaasa ja pakub hasarti

Saatejuht Robert Rool kutsub televaatajaid veetma ühte kaasahaaravat, lõbusat ja heatujulist reede õhtut. Robi juhib sel sügisel meelelahutuslikku võistlussaadet «Reede ÕHTU Robiga!», kus asuvad auhindade ja võiduraha nimel omavahel mõõtu võtma head sõbrad ja tuttavad. Saates astuvad vastamisi kaheliikmelised tiimid: elukaaslased, sugulased, sõbrad, kolleegid. Lisaks 500 euro suurusele võidusummale on uuel hooajal mängus ka palju auhindu, nii et ükski osaleja ei lahku saatest tühjade kätega.

«Reede ÕHTU Robiga!» alustab reedel, 6. septembril kell 20.30.

Suurepärast meelelahutust pakkuv muusikaline äraarvamise sõu «Ma näen su häält» kauaoodatud uus hooaeg tõestab taaskord, et Eestimaa on täis tohutult andekaid inimesi. Saame osa uskumatutest ja üllatavatest etteastetest. Igas saates astuvad lavale seitse tundmatut, kelle seast tuleb eristada imelise lauluoskusega inimesed andekatest jäljendajates, kes laulda ei oska. Saates osalevatele võistlejapaaridele on sel hooajal abiks nõunike kogu, kuhu kuuluvad Evelin Võigemast, Mart Juur, Tõnis Niinemets, Estoni Kohver ja uue tulijana Kristel Aaslaid. Igas saates istub nõunikke sekka ka üks armastatud Eesti muusik, kel tuleb saate lõppvooru jäänud tundmatuga duetti laulda. Saadet juhib Eesti üks parimaid saatejuhte – särav, sõnaosav ja šarmantne Piret Laos.

Meelelahutussõu «Ma näen su häält» alustab pühapäeval, 22. septembril kell 20.05.

Mälumängusaate «Kuldvillak» uus hooaeg pakub igas saates põnevat nuputamist ja kaasamõtlemist. Eeva Esse-Sõõrumaa juhtimisel saab oma teadmised proovile panna ja neid laiendada ning mängijatele kaasa elada.

«Kuldvillak» stardib pühapäeval, 8. septembril kell 19.30.

Salaunistused ja südamesoovid saavad taas teoks

Head tegev «Südamesoov» alustab sel sügisel juba 6. hooajaga. Saatejuht Keili Sükijaineni juhtimisel toob «Südamesoov» vaatajate ette lood, mida ei tohiks unustada, kuid mille kohta tihti ei julgeta küsidagi. Nagu ka viiel varasemal hooajal, saame pea igas saates tuttavaks inimestega, kes ei ütle kunagi ära, kui neilt abi palutakse, kuid kelle endi soovid on seni jäänud täitmata. Just selliste kangelaste lood on need, mille ära kuulamine iga kõrvalseisjat moel või teisel puudutab, lootust annab ja iseendki teisi aitama innustab. «Südamesoov» alustab oktoobris.

Humoorikas võtmes kodumaised sarjad pakuvad äratundmisrõõmu

Elulise ja lõbusa telesarja «Papsid» kolmandas hooajas tuleb televaatajate lemmikutel pereisadel silmitsi seista keeruliste väljakutsetega. Lisaks laste kasvatamisele ja naiste taltsutamisele peavad papsid ellu jääma metsikus looduses telkimas, võitlema täiepideemiaga, leidma eluohtliku vabadusse pääsenud boamao ning hakkama saama veel paljude erinevate eluliste ja värvikate juhtumistega. Peaosades on Märt Pius, Tiit Sukk, Priit Loog, Ott Sepp, Alo Kõrve, Evelin Võigemast, Katrin Pärn ja mitmed teised tuntud kodumaised näitlejad. Sarja režissööritoolil istub Anna Stepanova ning stsenaristi rollis on Ott Sepp. Üllatavaid ülesastumisi teevad uues hooajas ka Katrin Karisma, Hanna-Liina Võsa, Luisa Rõivas jpt.

«Papsid» on ekraanil juba oktoobris.

Komöödiasarja «Naised vormis» uus hooaeg lööb kaardid sassi ja toob mängu uue tegelase. Politseijaoskond, kus naised töötavad ja mille juht on Karl-Madis Saks (Peeter Oja) suletakse kärbete tõttu. Pärast seiklusi töötutena otsustatakse luua erakapitalil põhinev korrakaitsefirma Saksaturva. Doris (Grete Kuld), Kadri (Kristel Aaslaid) ja Priit (Ott Lepland) saavad endale uue kolleegi Marco (René Puura), kelle mehise ja šarmantse välimuse taga peidab ennast nii mõnigi üllatus. Korrakaitsjatel seisvad ees erinevate kuritegude lahendamised, suhtedraamad, perekonna saladuste ilmsiks tulekud ja eraelulised väljakutsed. 

«Naised vormis» uus hooaeg alustab hilissügisel.

Kodumaiste kinofilmide tele-esilinastused!

Režissöör Ingomar Vihmari huumorivõtmes koguperefilm «Tähtsad ninad» jutustab laste ja vanemate suhetest nüüdisaegse ja värske nurga alt, esitades küsimuse, mida on ühel perekonnal tarvis õnnelik olemiseks. Peaosatäitjatest poisid Oliver ja Sass tulevad välja geniaalse plaaniga asutada iduettevõte ja päästa selle abil oma pere nii majanduslikest raskustest kui ka omavahelistest pingetest. Filmis löövad kaasa tuntud näitlejad Mattias Naan, Saara Pius, Mait Malmsten, Priit Loog, Lauri Nebel, Taavi Teplenkov, Kleer Maibaum, Janek Joost, Piret Simson jpt. Peaosatäitjatest lapsi mängivad Ruben Tolk ja Robert Aleksander Peets.

«Tähtsad ninad» on Kanal 2s pühapäeval, 1. septembril kell 19.30.

Keskaegse põnevus-triloogia viimases filmis «Apteeker Melchior. Timuka tütar» satub apteeker Melchiori naine Keterlyn jõhkra kallaletungi tunnistajaks. Tundmatu noormehe elu õnnestub päästa, kuid mälu kaotanud ohver ei tea, kes ta on ja kuidas enda jaoks võõrasse Tallinnasse sattus. Hirmuäratavad märgid vihjavad, et ohus pole üksnes tapmiskatsest toibuv tundmatu, vaid ka teda ravivad Melchior ja Keterlyn. Osades: Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Karl Robert Saaremäe, Ott Raidmets, Hele Kõrve, Andres Mähar, Jan Uuspõld.

«Apteeker Melchior. Timuka tütar» tele-esilinastub pühapäeval, 15. septembril kell 19.30.

Hoolikalt valitud filmisarjad maailma televisioonist

Vaatajate rõõmuks jõuavad ekraanile argipäevase suhtesarja «Mägidoktor» kauaoodatud uued osad. Saksa televisiooni üks edukaim pikalt eetris olnud telesari on vaatajatele armsaks saanud tänu karakteritele ja näitlejatele, kaasahaaravale sisule ning hingematvalt kaunitele loodusvaadatele.

«Mägidoktori» uus hooaeg alustab 2. septembril ja on ekraanil esmaspäevast reedeni kell 16.55.

Ülipopulaarsel sarjal «Komissar Rex» põhinev uus heasüdamlik politseisari «Hudson ja Rex» jälgib detektiiv Charlie Hudsonit ning tema neljajalgset ustavat partnerit, Saksa lambakoera nimega Rex, kes lahendavad erinevaid kuritegusid. St. John’si politseijaoskonnas tegutsev detektiiv Charlie Hudson on kogenud uurija, kelle kirg krimiromaanide vastu aitab tal keerukaid juhtumeid lahendada. Tema ustavaks partneriks on erilise väljaõppe saanud teenistuskoer Rex, kelle terav nina ja kuulmine on asendamatud igas olukorras.

«Hudson ja Rex» alustab 2. septembril ja on ekraanil esmaspäevast reedeni kell 18, enne «Reporterit».

Südamlik Saksa filmide sari «Taltsutamatu hing» keskendub Wildensteini ratsatalule ja selle ümber keerlevale perekonnadraamale, pakkudes vaatajatele haaravat ja tundeküllast lugu, mis käsitleb perekonnasidemeid, inimsuhteid ning võitlust armastatud pärandi säilitamise nimel. 

«Taltsutamatu hing» alustab 1. septembril ja on ekraanil pühapäeviti kell 17.

Tagasi üles