Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Tallinna lennujaamas vahele võetud Nigeeria narkomuulade palvet kohus ei rahuldanud

Copy
Esohe Jonah ja Cellina Lucky kohtus.
Esohe Jonah ja Cellina Lucky kohtus. Foto: Madis Veltman

Kolmapäeva hommikul leidis kohus, et mõlema naise puhul on oht, et nad jätkavad kuritegude toimepanekut või panevad sootuks pakku. 

Möödunud nädalal seisid Harju maakohtu ees alandikult Nigeeria päritolu Celine Lucky ja Esohe Jonah. Nigeeriast pärit, kuid viimastel aastatel Itaalias elanud naised on üle nelja kuu veetnud Tartu vanglas, kuivõrd jäid aprillis, Tallinna lennujaamas, vahele suures koguses narkootilise aine smugeldamisega. Allaneelatud narkootikumid, mida oli ühtekokku ligi kaks kilogrammi, pidid naised viima väidetavalt edasi Soome.  

Möödunud nädalal palusid Lucky ja Jonah kohtusaalis läbi pisarate, et nad lastaks istungite ajaks vabadusse. Küll aga vaidles sellele vastu prokurör Kelly Kruusimägi. «On alust arvata, et see kogus, mis ta (Lucky) viis, ei ole esimene kord, kui ta transportis, ei ole tahmatu tegu, tundmatu aine,» kirjeldas prokurör ja lisas: «kohtupraktika kinnitab, et narkoainetega seotud kuriteod on sellised, millega saab kiiresti tulu teenida, aga millega korduva toimepaneku tegevus on suur.»

Tagasi üles