Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD JA VIDEOD Lipp vardasse ja saiavorm ahju! Vaata, kuidas tuntud Eesti inimesed taasiseseisvumispäeva tähistavad

Copy
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna tähistatakse Eestis 33. taasiseseisvumispäeva. Vaata, mida tuntud eestlased 20. augustil ette võtavad ja kuidas vabadust tähistavad!

President Alar Karis soovib ühismeedias head iseseisvuse taastamise päeva kauni fotoga embavatest rahvatantsijatest.

«Ilusat iseseisvuse taastamise aastapäeva, armas Eesti!» soovib endine peaminister ja europarlamendi liige Jüri Ratas ning meenutab: «Me saame olla täna ja igavesti tänulikud Eesti rahvale, kes seisis kindlameelselt Balti ketis, laulukaare all, Hirvepargis ja ei kaotanud usku rasketel okupatsiooniaastatel. Tänulikud ka neile 69 naisele ja mehele, kes 1991. aasta 20. augusti viimasel tunnil ütlesid Eesti Vabariigi Ülemnõukogus oma ajaloolise sõna Eesti riikliku iseseisvuse taastamiseks».

Ratas lisab oma postituses, et poliitikas tehakse ajalugu iga päev, kuid ajaloos on ka hetki, kus kõik sõltub tõepoolest ühest julgest otsusest, ühest haamrilöögist. «Iga otsus, mida teeme täna, on osa meie ühise vabaduse kindlustamisest. Seda riigimüüri tuleb meil ühiselt edasi ehitada iga päev. Ehitame seda targalt! Jõudu Eestile!»

«Täielikus poeesias hommikujooksuga tänast tähistades,» märkis kultuuriminister Heidy Purga.

«Iseseisvuse taastamise päeva puhul sain vana, raske puidust vardaga Eesti lipu täitsa ise üles ja siis valmistasime oma elu esimese saiavormi. Tikrite ja õuntega. Väga hästi tuli välja, aga vanaema tehtud vormile jääb veel alla,» jagab riigikogu liige Züleyxa Izmailova hetki tänase päeva algusest. 

Kulturist Ott Kiivikas soovib samuti kaasmaalastele head taasiseseisvumispäeva.

Sinimustvalget võib täna leida kõikjalt! Raadio Elmari saatejuht Raen Väikene on selle leidnud just nõnda:

«Vabadus – see on hing ja hetk, mida ei peaks kunagi lihtsalt võtma… Eesti värvides suure maailma mere ja looduse vabaduse eest võideldes ei unusta mina kunagi, et olen sündinud maagilisel aastal 1991,» jagab ujuja Merle Liivand, lisades, et Eesti Nokia on eestlane, kes muudab maailma ja teeb ajalugu.

Uudis on täiendamisel.

Tagasi üles