Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VALEVÄIDETE KÜÜSIS? Endine vallasekretär kaebas Valga vallavanema kohtusse: vabandusest piisaks (3)

Copy
Anastasya Kikkas
Anastasya Kikkas Foto: Erakogu

Valga valla endine töötaja Anastasya Kikkas pöördus kohtusse Valga vallavanema Monika Rogenbaumi vastu nõudega lükata ümber ebaõiged andmed, mis avaldati tema kohta meedias 2021. aastal. «Minu hinnangul oli Rogenbaumil isiklik huvi mu maine hävitamiseks,» sõnab Kikkas. Sellest hoolimata ei soovi Kikkas muud kui vabandust ja uue artikli tegemist, kus toona esitatud väited ümber lükatakse. Vallavanem aga leiab, et kõnealused andmed olid õiged ning kavatseb seda ka tõestada.

Kolmapäeval, 14. augustil toimus Valga kohtumajas istung, kus hakati arutama endise Valga vallasekretäri ja juristi Anastasya Kikkase hagi Valga vallavanema Monika Rogenbaumi vastu ebaõigete andmete ümberlükkamiseks ja kahju hüvitamiseks. Kolmapäeva lõunal toimus eelistung, kus arutelu läks üsna põhjalikuks. 

Anastasya Kikkas pöördus kohtusse sooviga kohustada Monika Rogenbaumi lükkama ümber ebaõiged väited, mis avaldati Postimehe artiklites 2021. aastal seoses süüdistustega, nagu oleks Kikkas saanud vallalt oma laste huvihariduse jaoks toetust summas 1200 eurot ebaõiglaselt, kuna ta olevat rahvastikuregistrisse esitanud valeandmed laste elukoha kohta. Kikkast süüdistati selles, et ta kirjutas lapsed sisse maapiirkonda, kuigi tegelikult elasid lapsed Valga linnas. 

Tagasi üles