Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«MINE METSA, VALIJA!» Mis on saanud justiits- ja digiminister Liisa Pakosta valimislubadusest? (6)

Copy
Minister Liisa Pakosta.
Minister Liisa Pakosta. Foto: Kuvatõmmis Instagrami videost

«Mine metsa, valija, sest mina istutan iga endale antud hääle eest ühe uue noore puu,» lubas Liisa Pakosta loetud päevad enne Euroopa Parlamendi valimisi. Valimisedu naist ei saatnud, aga kokku sai Eesti 200 alla kuuluv Pakosta 383 häält. Uurisime justiits- ja digiminister Pakosta kõmulise sõnavõtu järel, mitu nendest pea 400 häälest on poliitik metsa minekuks istutanud. «Lubadus saab kindlalt ka täidetud,» märkis Pakosta Elu24-le ja lisas: «Pealegi on see seda tüüpi lubadus, mille [...] kulusid ei pea maksumaksja oma taskust kinni maksma.»

Möödunud nädalavahetuse algul ilmus Delfis Vilja Kiisleri videosarjas «Vilja küsib» justiits- ja digiminister Liisa Pakosta intervjuu. Poliitilistele küsimustele vastates põhjendas Eesti 200 sekka kuuluv Pakosta eurovalimistel põrumist erakonna piinliku kampaaniaga.

Eesti 200 teenis tänavu kevadel ühe oma valimiskampaaniaga kriitikat ning sattus isegi pahuksisse Eurovisiooni lauluvõistlusega. Nimelt avaldas Eesti 200 oma kampaania «Euroopa Visioon» vahetult enne lauluvõistluse toimumist ning seostas selle Eesti eurolauluga ehk ansamblite 5MIINUST ja Puuluup looga «(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi». Kampaaniavideos pälvis tähelepanu ka Eesti eurolaulu kuulus tants.

Tagasi üles