Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Nädalalõpp kujuneb väga rahutuks: ees on ootamatuid takistusi, pöördeid ja üllatusi

Copy
Nädalalõpp võib tulla seekord raputav.
Nädalalõpp võib tulla seekord raputav. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 12. – 18. august 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Kuutsükli esimene veerand on täitunud ning hakkame lähenema täiskuule Veevalajas, mis saabub järgmisel esmaspäevaõhtul. Et seekordne täiskuu saab olema eriti intensiivne ja raputav, võidakse tunda suuremat rahutust juba alates eesolevast nädalavahetusest. 

Tuleb tõdeda, et ees on katsumusterohke nädalalõpp, mil võib saabuda mitmesuguseid piiranguid, takistusi ja ootamatusi. Kõige targem on püüda tegutseda aeglaselt ja järelemõeldult ning kindlasti mitte impulsiivselt. 

Teisipäevast neljapäevani kujuneb taevas uuesti aspektimuster Saatusesõrm, mille tipus on retrograadne Merkuur – sama seis tekkis ka 25. – 27. juulil (selles mõjus toimus ka olümpiamängude avatseremooonia). Asjad ei pruugi hästi voolata ning tekib ebamugavaid olukordi, millega on vaja lihtsalt kohaneda. Planeediseisud peegeldavad, et kui kolmapäeva paiku midagi liiga suurelt ette võtta, saabuvad kiiresti tagasilöögid. 

Muude taevaseisude taustal on lähenemas Jupiteri kvadraat Saturniga, mis läheb täpseks küll alles 20. augustil, kuid räägib maailmas toimuvate sündmuste kohta juba praegu. Siin kujunevad käärid ootuste-lootuste ja reaalsuse vahel. See seis sunnib ennast kokku võtma, sest plaanid ei anna loodetud tulemusi. Päevakorras võivad olla majanduslikud pinged ja takistused. Jupiteri-Saturni aspekt on seotud eriti ühiskondliku ja poliitilise eluga ning viitab, et on tekkinud vajadus süstemaatilisteks muutusteks.

Isiklikus plaanis toob see samuti takistusi, kuid seeläbi aitab jõuda arusaamisele, mis on meie jaoks päriselt oluline. See aitab näha, mida tegelikult on vaja teha. 

Nädalalõpus hakkavad aktiveeruma Uraani pingeaspektid, mis paiskavad plaanid laiali ning panevad silmitsi kiirete ja ootamatute sündmustega. Kõik see on aga vajalik, et anda kiirendus muutustele ja «vigade parandustele», mida Merkuuri retrograad meilt ootab. 

Kokkuvõttes võib öelda, et tasub olla valmis pingeliseks ja rahutuks nädalalõpuks, kuid mõnel juhul võib see tuua ka positiivseid üllatusi ning aidata viia läbi vajalikke muudatusi. Kõige olulisem on ise tasakaalu jääda ja vältida liigset impulsiivsust. «Tasa ja targu» on viis, kuidas sellest taevaseisude kärestikust läbi seilata.

Planeediseisud nädalapäevadel

Kolmapäeval kell 18.21 jõuab Marss ühendusse Jupiteriga Kaksikutes 16°40' ning tavaliselt on see väga entusiastlik energia, mis sobib suurejoonelisteks ettevõtmisteks, kuid seekord on siin väike konks, sest Kaksikute valitseja Merkuur on parajasti retrograadne ja asub Saatusesõrme tipus. Tuleb olla tähelepanelik ja ettevaatlik, sest olukorrad võivad võtta saatusliku pöörde ning väljuda kontrolli alt. 

See, mida väljendatakse sõnas (ükskõik kas suulises või kirjalikus), võib hakata sootuks oma elu elama ning viia välja intriigideni või saada kuidagi ebavajalikult üle paisutatud. Tulemuseks võib olla palju ebamugavust. 

Kui tunned sel päeval siiski suurt entuasmi end väljendada ja midagi julget teha, vali võimalikult konstrutkiivne väljund.

Neljapäeval kell 20.12 jõuab Päike trigooni Chironiga, tuues pingelisse nädalasse veidi leevendust ja tervendust. See on hingetõmbepäev, mil tekib võimalus iseenda ja oma teega paremat kontakti saada. Oma haavatavustega on nüüd kergem toime tulla ning see aitab inimestel teineteist paremini mõista.

Reedel kell 08.29 läheb täpseks Marsi kvadraat Saturniga, pidurdades jõuliselt meie tegevusi ja keerates maha optimismi. See on kriitiline seis, mis nõuab, et aeglustuksime ning planeeriksime oma tegevust paremini. Tuleb ka küsida, millesse päriselt tasub energiat panustada ja millesse mitte, sest mingil põhjusel on energeetilised ressursid sel ajal madalad. Kelle tervis on õrn või kes on viimasel ajal tööga üle pigutanud, võib sel ajal kergemini haigestuda. 

Ent tasub pidada meeles, et mistahes takistused sel ajal saabuvad, nende eesmärk on meid aeglustada, mitte meie tegevusi ja püüdlusi päriselt tühistada. Tuleb leida tõhusam ja praktilisem viis, kuidas end teostada. 

Pühapäeval kell 12.46 teeb Merkuur kvadraadi Uraaniga, muutes suhtlussituatsioonid väga ettearvamatuks. Tasub olla valmis plaanide muutusteks, äraütlemisteks, tühistamisteks, tehnilisteks probleemideks, aga ka ootamatu või üllatava info saabumiseks. See on sissejuhatus esmaspäeval algavale täiskuule, mis seekord on samuti pingenurgas elektrilise Uraaniga. 

Elu püüab justkui jõuga näidata, mida on vaja muuta ning millest lahti lasta, et jõuaksime tagasi rajale, mis on meie jaoks kõige edasiviivam. Hetkel aga on paljud nii individuaalselt kui ühiskondlikult «rajalt maas».

Nädalavahetusel ilmub eraldi ka täiskuu horoskoop.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 12.00–13.01 (Kuu siseneb Amburisse)

Neljapäeval kell 19.51–20.51 (Kuu siseneb Kaljukitse)

Laupäeval kell 23.43 – pühapäeval kell 00.45 (Kuu siseneb Veevalajasse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Merkuur on retrograadis 5. kuni 29. augustini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles