Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Maailma parim maratonijooksja jõudis Pariisi olümpiamaratonil finišisse eriti üllataval moel

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Keenia maratoonar, 39-aastane Eliud Kipchoge (esiplaanil) pidi valu tõttu 10. augustil 2024 Pariisi olümpiamängude meeste maratoni katkestama.
Keenia maratoonar, 39-aastane Eliud Kipchoge (esiplaanil) pidi valu tõttu 10. augustil 2024 Pariisi olümpiamängude meeste maratoni katkestama. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Scanpix

Maailma parimaks maratonijooksjaks peetav keenlane Eliud Kipchoge pidi Pariisi olümpiamängude meeste maratoni katkestama ja autoga finišisse sõitma.

39-aastasel Kipchogel tekkisid 10. augusti maratonil probleemid, ta kõndis ja siis sai aru, et ta ei saa edasi joosta. Kahekordsele olümpiakullamehele jõudis 31. kilomeetril järele võistluse viimane, 42-aastane Mongoolia maratoonar Ser-Od Bat-Ochir, teatab Daily Mail.

Kipchoge oli esimesed kümme kilomeetrit juhtpositsioonil ja jäi poolel teel teistest jooksjates maha umbes minutiga. Ta oli üks kümnest jooksjast, kes ei suutnud lõpetada. Hiljem selgus, et kuulsal maratoonaril lõi nii tugev valu selga, et see tegi edasi jooksmise võimatuks.

Tagasi üles