Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Sandra Sillamaa võttis vastu sportliku väljakutse: hakkasime naljatama, et lähme ja mida õhtu edasi, seda rohkem see tunne tekkis

Copy
Sandra Sillamaa
Sandra Sillamaa Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Muusik Sandra Sillamaa jagab ühismeedias, et läbis elu esimese minitriatloni. Ühtekokku ujus muusik 150 meetrit, sõitis 15 kilomeetrit rattaga ja jooksis lõpetuseks 2.5 kilomeetrit.

«See oli paras katsumus, aga eesmärk oli see läbida ja ennast proovile panna, mitte seisma jääda,» räägib Sillamaa. 

«Mõte sündis kolmapäeva öösel ja kaks sellest kambast ujusid konna,» jagas ta Instragrami lugudes meeleolukat fotot.

Toimetusele rääkis muusik, et tegu oli Holstre kolmevõistluse ehk sisuliselt minitriatloniga, kus osales spordisõpru igas vanusekategoorias ja sisuliselt tipptegijatest harrastajateni.  

GALERII 〉 «See pole midagi!» või «Rets!». Holstre järve ümber peeti väikest viisi triatloni

«See mõte tekkis kolmapäeva õhtul, kui me istusime sõprade ja korraldajatega. Hakkasime nalja tegema, et lähme ja mida õhtu edasi, seda rohkem tekkis, et lähme teeme, miks mitte.» Sillamaa tunnistas, et kui rattasõidu ja jooksmisega on ta sina peal, siis kõige hirmutavam oli tema jaoks ujumine. «Ma ei oska krooli ujudagi, ainult konna, ja ma ei ole üldse ujumise fänn,» tunnistas ta.

Sellegipoolest võeti väljakutse ilma korraliku triatloniks ettevalmistuseta sõpradega üheskoos vastu. 

Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Ehkki Sillamaa sõnul muretses ta enim ujumise pärast, osutus kõige raskemaks hoopis rattasõit, mida on suve algusest usinalt treeninud. «Mõtlesin, et mõnus, rattasõidu ajal saan puhata... aga tegelikult oli ratas vist raskemaid. Eriti raske oli minna rattast jooksu peale, sest jalad on nii väsinud,» nendib ta. Muusiku sõnul oli jooksurada ka sugugi mitte lauge, vaid kulges läbi metsa ja tõusude. «See oli paras katsumus, aga eesmärk oli see läbida ja ennast proovile panna, mitte seisma jääda. See oli mega lahe!» on Sillamaa isegi veel täna õhinas. «Mulle väga meeldivad sellised spontaansed mõtted!»

Pühapäeval anti start Holstre kolmevõistlusele.
Pühapäeval anti start Holstre kolmevõistlusele. Foto: Marko Saarm

«Eile ka pärast triatloni rääkisime, et me tegelikult võiksimegi sellises vormis olla, et kui sul tuleb selline spontaanne mõte, siis see ei jää selle taha, et su füüsiline vorm ei võimalda seda teha,» mõtiskleb Sillamaa. Täispikka triatloni ta enda sõnul ilmselt ette võtta ei kavatse, küll aga soovitab ta säärast spordikogemust kõigile. «Ma arvan, et inimesele, kes teeb vähegi sporti, on see täiesti tehtav!»

Alles mõni aeg tagasi kirjutasime, et Sillamaa on leidnud endale uue hobi – krossirattaga sõitmise. «Uus armastus... Aitäh sponsorid ja õpetajad!» kirjutas muusik toona ühismeedias, kuidas jagas fotosid ning videoklippe, kus krossimootorrattaga sõidab.

Toimetusele rääkis Sillamaa, et esimesed õpetussõnad ja ratta laenas talle tema vend. «Tahtsin lihtsalt proovida, sest mitu inimest ütles, et nad maandavad nii stressi ja lülitavad ennast välja kõigest muust, sest sul pole lihtsalt võimalust seal muule mõelda,» rääkis ta. 

Märksõnad

Tagasi üles