Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KUI VAHVA! Vaata, milline tegelane tervitab Anijas Kuusemäe külla saabujaid

Copy
Tee ääres tervitab möödujaid omapärane karu.
Tee ääres tervitab möödujaid omapärane karu. Foto: Jarko Nõmme

Harjumaal Anija vallas Kuusemäe külas asub hiiglaslik heinarullidest meisterdatud karumõmm, mis ei jäta kedagi külmaks. Mõmmi kutsub inimesi peatuma ning positiivset elamust saama. 

Harjumaal Kose-Jägala tee ääres Anijas Kuusemäe külas asub omapärane karu, mis tehtud heinarullidest. Karu kutsutakse Mõmmiks ning iga tema detail on läbimõeldud ning sündinud kogukonna koostöös. 

Heinarullidest valminud meistriteos ootab möödujaid enda juurde fotosid klõpsima. 

Karu Anija vallas Kuusemäe külas.
Karu Anija vallas Kuusemäe külas. Foto: Jarko Nõmme

Anijauudised.ee kirjutab, et karu pole pelgalt kunstiteos, vaid sümbol, mis ühendab traditsioonilise maaelu elemendid tänapäeva kunstiga, tuues maapiirkondadesse uusi huviväärsusi. 

Mõmmi eestvedaja on Marek Suik, kes kommenteerib oma kunstiprojekti järgmiselt: «Meie karumõmmi idee, mis valmis heinapallidest ja pakkidest, sündis ühe toreda reisielamuse tulemusel. Ideeks oli luua midagi, mis tooks inimestele naeratuse näole ja lisaks natuke rõõmu nende igapäevaellu.»

«Oleks vahva, kui inimesed tuleksid Anija valda ja külastaksid nii meie kaunist Anija mõisat kui ka kohalikke kohvikuid. Karumõmmiga koos saaksid külastajad teha toredaid pilte ja viia osa sellest rõõmust ka teistele edasi,» ütles Suik kohalikule väljaandele anijauudised.ee.

Tagasi üles