Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

HEATEGU Põlva proua korjas hommikul metsast seeni ning kinkis need ära

Copy
Kukeseened. Foto on illustreeriv.
Kukeseened. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

«Ära anda seened perele või inimesele, kes ei saa mingil põhjusel ise metsa minna,» kirjutas Põlva elanik Milla laupäeva hommikul Facebookis «Põlva kodanik» grupis. Puhtalt korjatud kukeseened ja puravikud leidsid kiiresti huvilise. 

Ühismeediast leiab arvukalt seente müügikuulutusi. 10. augusti hommikul aga ilmus Facebooki gruppi «Põlva kodanik» foto värskelt korjatud seentest, mis lubati ära anda suisa tasuta. 

«Ilus hommik. Ära anda seened perele või inimesele, kes ei saa mingil põhjusel ise metsa minna. Täna hommikul puhtalt korjatud. Soovist kirjutada messengeri. Head teha on hea,» seisis postituses. Seened korjanud Milla otsustas kellegi nädalavahetuse rõõmsaks teha ning seened lihtsalt ära kinkida nende eest tasu küsimata.  

Hoolega korjatud seened.
Hoolega korjatud seened. Foto: Erakogu

Milla ütles Elu24-le, et seente vastu tundis huvi üle kümne inimese. «Kes esimesena vastas, see saigi,» tegi Milla valiku enda jaoks lihtsaks. «Loodan, et läks õigele inimesele,» ütleb ta. 

Milla avaldab, et tegutseb vabatahtlikuna vähiravifondis Kingitud Elu ning on seal inimesi aidanud juba kuus aastat. 

Proua postituse all edastatakse talle palju kiidusõnu. «Haruldane inimene. Suur tänu, et olete olemas,» ütleb üks. «Nii hea on vaadata, et headus pole otsa saanud,» sõnab teine. «Hea inimene, et aitate!» 

Tagasi üles