Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Näitleja Pille Pürg meenutab aasta aega tagasi lahkunud Ita Everit: ta oli nähtus

Copy
Ita Ever
Ita Ever Foto: Raul Mee

Ita Ever lahkus meie seast täpselt aasta aega tagasi – 9. augustil 2023. Näitleja Pille Pürg on Ita Everi surma-aastapäeva puhul teinud ühismeediasse südamliku postituse. 

«Aeg on armutu… Täna, 9.08.2023 lahkus selle sajandi üks säravaimaid naisi – Ita Ever,» ütleb Pille Pürg oma Facebooki postituses.

«Juba aasta ilma Itata. Või kui palju aastaid hoopis Itaga. Kui palju ilusaid emotsioone – sügavust, pisarateni nalja ja inimlikke tugevusi ja nõrkusi. Ita Ever ei olnudki nagu inimene, ta oli NÄHTUS,» mõtiskleb Pürg. «Selliseid naisi ei anta väikesele rahvale palju, aga hea, et üldse anti ja nii pikalt. Ita oli kogu aeg olemas ja on ning jääb edaspidi. Kõigile, kel oli au temaga ühel ajal elada, koos töötada või olla lähikondne või olla lihtsalt eestlane. Aitäh, hea Ita, kõige eest!»

«Aasta on möödas, aga see valus päev mitte. Lennake kõrgelt, vaadake ikka, kas on midagi «ninnakargavat» ja midagi, mis on priima. Nagu olite Teie – üks ja ainus ITA EVER! Sügav tänutunne ja kummardus,» ütleb Pürg. 

«Jah, Ita oli Eestimaa uhkus, teda mäletab vast iga eestlane austuse ja armastusega, rahulikku kulgu talle seal ülal!» öeldakse kommentaarides.

Ita Ever sündis 1. aprillil 1931 ja suri 92-aastasena 9. augustil 2023. Alates 1953. aastast oli ta Eesti Draamateatri näitleja. Arvukate teatri-, filmi- ja seriaalirollidega kirjutas ta end mitmete põlvkondade südametesse.

Tagasi üles