Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NAGU SERIAAL «AMEERIKLASED» Kuidas vabanenud spioonide lapsed said Moskvasse lennates teada, et nad on venelased

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaale Moskvasse saabusid 1. augustil 2024 tagasi läänega vangide vahetamise käigus vabastatud luurajad Anna Dultseva ja Artjom Dultsev, kelle kaks last ei teadnud enne Venemaa poole lendamist, et ka nemad on venelased. Spioonide lapsed sündisid Argentinas ja pere elas hiljem Sloveenias Ljubljanas, kus vanemad tabati
Venemaale Moskvasse saabusid 1. augustil 2024 tagasi läänega vangide vahetamise käigus vabastatud luurajad Anna Dultseva ja Artjom Dultsev, kelle kaks last ei teadnud enne Venemaa poole lendamist, et ka nemad on venelased. Spioonide lapsed sündisid Argentinas ja pere elas hiljem Sloveenias Ljubljanas, kus vanemad tabati Foto: Sputnik/Mikhail Voskresensky/Pool via REUTERS/Scanpix

Möödunud nädalal saabus Türgist Ankarast Venemaale Moskvasse Vene valitsuselennuk, mille pardal olid spioonid, mõrtsukad ja kurjategijad, kes vabastati lääne ja Venemaa vahelise suurima külma sõja järgse vangide vahetuse käigus.

Esimeste seas, kes laskusid lennukitrepist alla, kus Vene president Vladimir Putin tagasipöördujaid tervitas, olid kaks väikest last, kellel olid silmad pärani ja kes olid segaduses, teatab The Guardian.

11-aastane Sofia ja 8-aastane Daniel sündisid Argentinas. Hiljem kolisid nad koos vanemate Maria Mayeri ja Ludwig Gischiga Sloveeniasse, kus Mayer juhtis veebikunstigaleriid ja Gisch asutas IT-ettevõtte.

Tagasi üles