Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD JA VIDEO Väntorelite suvepäevad tõid Tartu tänavaile uhked pillid nii Mehhikost kui Jaapanist

Copy

Möödunud nädalal kohtusid Tartus väntorelimängijad, kes tutvustasid rahvale oma uhkeid pille ning andsid mitmeid kontserte. Vaata Elu24 fotosid ja videot! 

VII rahvusvahelised väntorelite suvepäevad toimusid Tartus 2.-4. augustini. Väntorelimängijaid tuli kultuuripealinna kaheksast riigist, sh Mehhikost ja Jaapanist. Üritus kuulus Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammi, mille üks eesmärkidest oli tugevdada piirkondlikku identiteeti. Repertuaari kuulusid väntorelivariandid Eesti heliloojate teostest, aga ka teiste riikide heliloojatelt ja klassikapalade töötlustest.

Omaette kultuurilooliseks nähtuseks olid käsitööna valminud nikerduste, maalingute ja aksessuaaridega instrumendid ning mängijate fantaasiarohke riietus.

Viimasel ajal on Eestis väntorelite arv kasvanud ning teadaolevalt on praegu kuus-seitse pilli. Rohkem väntoreleid on säilinud Skandinaavias ja mujal Euroopas, kus on ka pikaaegsem mängimistraditsioon. Põlvkondade järjepidevuse tagavad noorema generatsiooni väntorelimängijad.

«Suured tänud fantastilisele publikule ja tublidele orelimängijatele ja kõikidele, kes panustasid VII rahvusvaheliste väntorelite suvepäevade toimumisse! Palju häid emotsioone ja tundeid jagub nüüd pikaks ajaks,» jagati pärast kolmepäevast üritust ka ühismeedias.

Tagasi üles