Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Kolmapäev toob häid võimalusi, kuid laupäev omajagu ebamugavust

Copy
Suveõhtu Põhja-Eestis.
Suveõhtu Põhja-Eestis. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 5. – 11. august 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Pühapäevase kuuloomisega algas uus kuutsükkel Lõvi tähemärgis, mille eesmärk on leida uuesti säde, loovus, soojus ja rõõm, mida jagada ka teistega – aga teekond selleni nõuab tagasivaatamist ja võib-olla isegi tehtud vigade parandamist.

Nimelt esmaspäeva hommikul algas Merkuuri näiline vähikäik ehk retrograad ning samal ajal jõudis Veenus kriitilisse Neitsi märki (mida valitseb omakorda Merkuur). Asjaolud, millega me pole saanud olla rahul oma suhetes ja üldises elukvaliteedis, nõuavad nüüd suurt tähelepanu ja parandamist. Protsess jääb kestma kuni 29. augustini, mil jälle samal päeval lõppeb korraga Merkuuri retrograad ning Veenus väljub Neitsist Kaaludesse.

Neitsi märgis on Veenus nõrgestatud, kuid Kaalude märgis saab olema kodus. Seetõttu tuleb meil nüüd järgmistel nädalatel pingutada rohkem, et kogeda kõike, mida Veenus esindab – armastust, naudinguid, harmooniat suhetes, küllust ja ilu. Samas on see aeg hea, et tegeleda seni lahendamata jäänud küsimustega oma suhetes, raha- ja tööasjus, samuti tervises ja välimuses. 

Paljud võivad nüüd tunda suuremat vajadust hakata tegelema oma elu lahendamata jäänud küsimustega. Inimesed minevikust võivad võtta ühendust ning vanad pooleli jäänud projektid taas päevakorda tõusta. Paistab, et enne seda uut loovat sädet kätte ei saa, kui teatud vanad asjad on korda aetud ja vajalikud muudatused tehtud. August saab olema paljuski ümberhäälestumise ja -kohanemise kuu, kuid lõppeks aitab see liikuda edasi just selles suunas nagu vaja. 

Märkimisväärsetest taevastest sündmustest kestavad jätkuvalt veel Uraani ühendus Algoliga (valitsevate peade ootamatu muutumine) ning Neptuuni viibimine Kalade kriitilises lõpukraadis (ebatavalised ilmastikunähtused, probleemid veega).

Planeediseisud nädalapäevadel

Kolmapäeval jõuab Päike sekstiili Jupiteriga, tuues kaasa rohkem lootust ja võimalusi. Selles mõjus nähakse kergemini helgemaid perspektiive ning see aitab tõsta enesekindlust. Kohtumised on paljutõotavad ja edasiviivad ning pakuvad rõõmu ja kergendust. See on üks paremaid päevi alanud nädalas, mil mistahes ettevõtmised kulgevad pigem positiivselt. Lisaks toob see kaasa kasvu ja edasiliikumist teemades, millega sellel päeval tegeletakse. 

Neljapäeval kell 06.12 teeb retrograadne Merkuur ühenduse Veenusega 03°43' Neitsis, andes märku, et midagi on vaja tõmmata koomale või tõmbub koomale – selleks võivad olla nii materiaalsed kui emotsionaalsed ressursid. Siin on sügav sissepoole vaatamise aeg kõiges, mis puudutab meie suhteid ja väärtusi, aga ka suhet rahaga. On hea aeg, et võtta ühendust inimestega, kellega on midagi olulist lahendatama või lõpetamata jäänud. Aga samuti võib lihtsalt meenutada head sõpra või kallimat minevikust. 

Otsene tunnete väljendamine võib olla aga raskendatud või saadakse sellest kuidagi valesti aru. Seepärast ei tasu selles mõjus oma südant liialt puistama kukkuda, aga püüda läheneda suhetele pigem selgelt ja konkreetselt. 

Mõnel juhul võib see seis tuua kaasa olukorra, kus keegi, kellelt oodatakse armastust ja hellust, läheb hoopis kinni ja muutub külmaks. Tunded on pööratud sissepoole. Kui lähedane näib vajavat distantsi ja järelemõtlemisaega, siis võiks talle seda lubada. 

Laupäeval kell 08.26 teeb Päike kvinkunksi Saturniga, muutes juba reedeõhtused tunnid, aga ka laupäeva mõnevõrra ebamugavaks. Meie eneseväljendus ei saa sel ajal kuigi positiivset või entusiastlikku tagasisidet ning see võib tekitada ebakindlust. See seis teeb enese suhtes kriitiliseks ja nõudlikuks. Eriti keeruline on see olukordades, kus seistakse silmitsi autoriteediga, kes annab hinnangu. Õhus on omajagu mõistmatust, mis kärbib tiibu. See aeg sobib paremini üksi endasse vaatamiseks, kui sotsiaalseteks tegevusteks. 

Et laupäeval viibib ka Kuu terve päeva tühikäigul, on motivatsioon siis madalam ning keerulisem oma tähelepanu ja energiaga «kohal olla». Emotsionaalselt on eriti tundlik ajavahemik kell 11–13, mil tühikäigul Kuu on vastasseisus «haavatud tervendaja» Chironiga ning võib kerida üles vanu haavatavusi ning jääda neid ketrama. Iseenda ja teistega tuleks olla sel ajal eriti hell.

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval kell 18.15 – teisipäeval kell 00.17 (Kuu siseneb Neitsisse)

Neljapäeval kell 11.39–12.32 (Kuu siseneb Kaaludesse)

Laupäeval kell 00.44 – pühapäeval kell 01.34 (Kuu siseneb Skorpionisse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Merkuur on retrograadis 5. kuni 29. augustini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles