Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VAU! Saa teada, millised Eesti ettevõtted on Prantsusmaale investeerinud sadu miljoneid eurosid

Copy
Saatejuht Roald Johannson Pariisis Boltil külas.
Saatejuht Roald Johannson Pariisis Boltil külas. Foto: Ekraanitõmmis videost

Kanal 2 reporter Roald Johannson käis Pariisis tutvumas kahe eduka Eesti firma investeerimisplaanidega. Nendeks firmadeks on Skeleton Technologies ja Bolt, mis on Prantsusmaal edukalt tegutsedes Eestile palju tuntust toonud.

Bolt on otsustanud Prantsusmaal laieneda ning investeerida sinna üle 100 miljoni euro. Skeleton Technologies aga investeerib Lõuna-Prantsusmaale 600 miljonit eurot. 

Prantsusmaa on üks suurimaid ja võimsamaid riike kogu Euroopas, mille ettevõtted laienevad üldjoontes ise välismaale ja ekspordivad oma firmasid. Üllataval kombel leidub aga nii mõnigi edukas ja suur Eesti ettevõte, mis plaanib investeerida Prantsusmaale sadu miljoneid eurosid. Läbi nende kahe suure ettevõtte, mis Prantsusmaal edukalt tegutsevad, saab Eesti positiivset tähelepanu.

Tartu tööstusfirma Skeleton Technologies juht Taavi Madiberk lõi sel kevadel käed Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga, lubades järgmise viie aasta jooksul investeerida Lõuna-Prantsusmaale rajatavasse superakude tehasesse 600 miljonit eurot. 

Tagasi üles