Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«SA OLED NII ÄSS!» Kregor Zirk pani eestlased kodudes kaasa elama ja uhkust tundma

Copy
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Ma pole sellist asja varem näinudki. Uskumatult võimas!» rõõmustasid eestlased olümpial võimsa tulemuse teinud Kregor Zirki üle.

25-aastane Zirk ujus teisipäeval meeste 200 m liblikujumise vägeva Eesti rekordi ja pääses olümpia finaali, kus saavutas eile seitsmenda koha.

Võimsa etteaste eest kiitsid kaasmaalased Zirki ka ühismeedias.

«Kregor Zirk, olümpialt 7. koht! Päris hull, endal tuli ka klomp veidi kurku, kui ta intervjuud andis ja visuaalselt emotsionaalne kogu selle suurepärase teekonna osas oli. Vinge!» säutsus Xis Renata Lukk.

Kodudes elasid Eesti ujujale teiste seas kaasa ka poliitikud Marina Kaljurand ja Riina Solman. «Oleme rõõmsad ja tänulikud!» nentis viimane ühismeedias. 

Uhke Eesti rekordi üle rõõmustas ka Märt Avandi, kes kirjutas Xis. «Kregor Zirk, püha Peetrus. Ujuda oma isiklik rekord üle 1,2 sekundiga. Ma pole sellist asja varem näinudki. Uskumatult võimas!»

«Teha karjääri kõige kaalukamal võistlusel elu parim esitus – see ongi väga uhke värk, milleni paljud sportlased ei küündi,» kiidab ka spordiajakirjanik Ott Järvela ühismeedias, «seda suudavad ainult kõige paremad ja pühendunumad. Võimas!»

Rõõmu ja uhkust on ka teised kaasmaalased väljendatud Xis:

Postimehele sõnas Zirk pärast finaali, et on väga rahul. «Minu jaoks oli juba olümpiale pääsemine suur asi. See kõik siin on boonus. Olümpiafinaalis seitsmes olla on väga uhke,» sõnas ta.

Loe pikemalt: 

PM PARIISIS 〉 Olümpia seitsmes, Zirk: eks mul olid medalitseremoonia riided ikkagi kaasas

Tagasi üles