Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Briti tulevane kuningas William ja ta naine Catherine ei tohi just seda mitte kunagi süüa

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Walesi printsess Catherine ja Walesi prints William 6. mail 2023. aastal Londonis kuningas Charles III kroonimisel.
Walesi printsess Catherine ja Walesi prints William 6. mail 2023. aastal Londonis kuningas Charles III kroonimisel. Foto: Leon Neal / Pool via REUTERS / Scanpix

Briti kuninglikus peres kehtivad ranged reeglid ja traditsioonid, mis puudutavad toitu ja söömist. Üks reegel puudutab suupistet, mis on levinud kogu maailmas, kuid Briti tulevane kuningas William ja ta naine Catherine ei tohi seda süüa ajaloolistel põhjustel.

Endine kuninglik kokk Graham Newbould ütleb dokumentaalfilmis «Secrets of the Royal Kitchen» («Kuningliku köögi saladused»), et kroonprintsipaar ei tohi nautida tavalist neljkakandilist röstsaia ega sändvitši. Newbould väidab, et reegel põhineb iidsel uskumusel, teatab Iltalehti.

«Kuningapere liikmetele ei pakuta kunagi ruudukujulist ega ka kolmnurkset leiba või saia, sest traditsiooni kohaselt püüavad teravate nurkadega toidu serveerijad monarhi troonilt tõugata. See on vana traditsioon, mille juured ulatuvad sajandite taha. Millal see traditsioon alguse sai, ei mäleta enam keegi, kuid neli- ja kolmnurkseid võileibu peetaks kuningliku pere liikmetele ohuks, nad meenutavad oma terava äärega nuge ja nuga on külmrelv, mis võib olla surmav,» selgitas Newbould.

Tagasi üles