Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«Tasub salvrätik valmis panna!» Tartuff kuulutas välja tänavused dokumentaalfilmid

Copy
Foto: Kaader filmist "Armastuse kaja"

Armastusfilmide festivali Tartuff raames jõuavad Tartu Elektriteatri kinoekraanile dokumentaalfilmid, kus saab näha näiteks pinget täis suhteid, elurõõmu otsimist pärast kaaslase surma ja valusat lugu maailmakuulsa filmilavastaja perekonnast. 

Kokku on äsja avalikustatud Tartuffi dokumentaalfilmide programmis neli linateost.

Kuidas leida uuesti üles elurõõm, kui su kõrvalt lahkub elupõline kaaslane? Sellest räägivad 80. eluaasta künnise ületanud naised ja mehed Taani dokumentalisti Zara Zerny imeilusas filmis «Armastuse kaja». Armastusfilmide festivali programmijuht Edvinas Pukšta soovitab filmi lõputiitrite ajaks salvrätik valmis panna!

Foto: Kaader filmist "Armastuse kaja"

84-aastane Joel Meyerowitz on üle ilma tuntud fotograaf, kelle kunstnikust abikaasa Maggie Barrett pole samasugust tunnustust leidnud. Briti dokumentalistid Jacob Perlmutter ja Manon Ouimet jälgivad oma filmis «Kaks võõrast, kes üritavad üksteist mitte tappa» peaaegu nähtamatu kaameraga nende keerulist ja pingeid täis suhet, mille puhul jäävad vaatamata kõigele kõlama usaldus ja armastus.

Foto: Kaader filmist "Kaks võõrast, kes üritavad üksteist mitte tappa"

Vendadest Anderssonidest on kõige tuntum Roy – ilmakuulus filmilavastaja. Tal oli kolm venda. Oli, sest üks neist, Ronny, jäi juba aastaid tagasi kodutuks ja suri narkosõltuvusse. Suhted ülejäänute vahel on külmad. «Vennad Anderssonid» on Rootsi dokumentalisti Johanna Bernhardsoni liigutav lugu purunenud alkoholilembesest perekonnast, kes pruugi enam kunagi ühise laua taha istuda.

Foto: Kaader filmist "Vennad Anderssonid"

Millest mõtlevad ja unistavad noored, kes elavad kaugel Itaalia provintsis ja kimavad ringi Vespa rollerist ehitatud kolmerattaliste Apede ehk Mesilastega? Neile annab hääle oma mängu- ja dokumentaalfilmi piire segavas filmis «Nõela nagu mesilane» Itaalia režissöör Leone Balduzzi.

Foto: Kaader filmist "Nõela nagu mesilane"

Kõik neli filmi linastuvad Eestis esimest korda ja jõuavad ekraanile Tartu Elektriteatris. Sissepääs on prii!

Juba 19. korda toimuv armastusfilmide festival Tartuff leiab aset 5.–10. augustini Tartu Raekoja platsil ja Tartu Elektriteatris.

Kõik seansid on vaatajatele tasuta. Vaata kinokava SIIT

Baltikumi suurim vabaõhufilmifestival leiab Tartus aset juba 19. korda. Festivali korraldab Pimedate Ööde filmifestival ja esitleb Elisa.

Tagasi üles