Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Tähelepanu liigub suhetele: südamehaavad võivad paraneda ja ootamatud uksed avaneda

Copy
Päikeseloojang Põhja-Eestis
Päikeseloojang Põhja-Eestis Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 29. juuli – 4. august 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme jõudnud kuutsükli viimasesse nädalasse, mil energia üha kahaneb ning tähelepanu liigub sissepoole, kuid nädala peategelaseks kujuneb seekord millegipärast suhteid ja väärtusi valitsev Veenus.

Võib-olla on aeg vaadata möödunud kuutsüklile tagasi ning mõelda, kas oleme sellega rahul, kuidas suhted on arenenud. Kas oleme elanud päriselt oma südame järgi või on midagi olulist, mille oleme jätnud sootuks unarusse? See võib olla armastus kellegi teise või ka hoopis iseenda vastu. 

On huvitav, et sellel kuutsükli lõpunädalal tekivad planetaarsed aspektid üksnes Veenusega, millele järgneb pühapäeval kuuloomine Lõvi tähemärgis. Algav kuutsükkel Lõvis külvab aga uusi seemneid, mis võiks tuua meile südamerõõmu ning käivitada sisemist tuld ja loovust, mida jagada ka teistele. 

Kuuloomise ajal kujuneb taevas lisaks Saatusesõrme muster, milles Neptuun ja Pluuto viitavad üheskoos just Veenusele. Kaitsekihid, mis on tekkinud tundlikus ja dramaatilises Vähi kuutsüklis südamele ümber, hakkavad nüüd igal juhul lahustuma ja muunduma. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval kell 22.54 läheb täpseks Veenuse trigoon Chironiga, mis avab võimaluse südamehaavade tervendamiseks. Esiteks võib see seis aga tuletada meile meelde, milles ja miks meie süda üldse sulgunud on. Mis on see haavatav ja tundlik koht, mille oleme paljude kihtide alla ära peitnud? Midagi hakkab selles haavas nüüd tuksuma. Ent protsess kujuneb võrdlemisi õrnaks ja pehmeks, võimaldades meil tundlikel teemadel rääkida ja avaneda. Tänu sellele võib tekkida suhetes rohkem lähedust ja mõistmist. 

Pikaaegsed partnerid võivad isegi uuesti teineteisesse armuda, kui nende isiklikud seisud ka seda toetavad. See teavaseis püüab näidata, et armastus võib olla uskumatult tervendav. Vallalised inimesed võivad aga tervendada armastust iseenda vastu. 

Reedel kell 16.26 jõuab Veenus kvadraati Uraaniga ning suhetes ja sotsiaalses elus võib tulla ette üllatusi ja ootamatusi. Kui oled teinud kellegagi selleks ajaks kindlad plaanid, võivad tekkida olud, mis panevad need plaanid muutuma. Võid ka täiesti ootamatult mõne vana tuttuvaga kokku põrgata ning see viib õhtu hoopis uude suunda. Ent võib ka juhtuda, et keegi, kelle peale oled lootnud, kaob sel hetkel pildilt ning jätab sind ootama. 

Selle seisu ajal on kõige targem olla võimalikult paindlik ning püüda lihtsalt eluga kaasa voolata, ilma olukordi survestamata. Impulsiivseid rahakulutusi tasuks aga pigem vältida. Parimal juhul toob see seis meeldivaid üllatusi sotsiaalses ja armuelus. 

Pühapäeval kell 14.12 algab kuuloomine Lõvis 12°33'. On aeg keskenduda oma tõelistele südamesoovidele ja -rõõmudele. Mida soovid selles vallas oma ellu luua ja kutsuda, millest oled tundnud seni puudust? Lõvi kuutsükkel kutsub kõiki märkama seda, milles nad säravad ning võtma suve teisest poolest parimat. 

Õhtul kell 22.23 läheb aga täpseks Veenuse kvinkunks Neptuuniga, mis aktiveerib Saatusesõrme aspektimustri. Selle teine pool, Veenuse kvinkunks Pluutoga, läheb täpseks esmaspäeval kell 16.17. Ent muster on jõus pühapäevast teisipäevani. On aeg lubada universumil suunata end armastuse ja väärtuste radadel. Sel ajal võib juhtuda kummalisi asju, mille üle justkui endal puudub võim ja kontroll. Saatusesõrm kutsub elu usaldama, sest püüab näidata meile midagi, milleni inimlik mõistus ja tahe alati ei küündi. 

Võivad ilmneda saatuslikud asjaolud seoses suhete, väärtuste, rahaga – kosmilised hoovused juhivad asju teatud suunas, millele tuleb lihtsalt alistuda. 

Seejärel esmaspäeval kell 07.56 pöördub Merkuur retrograadseks ning vähikäik kestab kuni 29. augustini. Paistab, et august on suhete ja väärtuste osas suur ümberhindamiste, tagasivaatamiste, aga ka vigade parandamise kuu. 

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval kell 23.59 – teisipäeval kell 00.28 (Kuu siseneb Kaksikutesse)

Neljapäeval kell 05.46–06.19 (Kuu siseneb Vähki)

Laupäeval kell 13.31–14.10 (Kuu siseneb Lõvisse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Merkuur on retrograadis 5. kuni 29. augustini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles