«Head uudised» - hulk andekaid inimesi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste ja Emil Rutiku
Maire Aunaste ja Emil Rutiku Foto: ERR

Seekordne Maire Aunaste ja Emil Rutiku juhitud ETV saade «Head uudised» rääkis andekusest igas eas.

Emil keskendus sõbrapäevale ning esimeseks külaliseks oli Anu, kes mõtles koos oma sõbrannaga välja meetodi, kuidas saada kingituseks õige kink. Veebilehele gifts4me.net saab iga soovija registreeruda ning kutsuda ka sõbrad. Tegemist on privaatse leheküljega ning kingisoove näevad vaid need, kellel ise lubad. Anu kinnitas, et see pole äri, vaid asi sai alguse hobiprojektina.

Seitsmeaastane Mark-Alexander õpib Tallinna Inglise kolledži esimeses klassis ja otsustas raamatu kirjutada. «Eelajalooline elu ja areng» on Marki sõnul mõeldud kõigile. Poiss haaras pliiatsi paar nädalat tagasi ja tal on valmis kuus peatükki.Enne kirjutamist pidi ta kõvasti uurima, infot leidis internetist, raamatutest ja mujaltki. Marki lemmiksaade on «Top Gear» ja ta tahab saada paleontoloogiks ehk selleks inimeseks, kes kaevab maa alt dinosauruste luid välja.

Nädal tagasi viibis Haapsalus maailmakuulus kunstnik Ilon Wikland, kellel Maire külas käis. 65 aastat tagasi Rootsi elama suundunud kunstnik räägib tänu klassiõdedele ja raamatutele siiani suurepärasest eesti keelt. Iloni jaoks on Haapsalu koht, kus ta end kodus tunneb, sest seal möödus tema lapsepõlv. Praegu joonistab kunstnik ühele Astrid Lindgreni raamatule pilte. Raamat räägib röövlist, kes tahab kätte saada väga hinnatud pärleid ja seda on Iloni sõnul väga lõbus joonistada. Raamat tuleb rootsi keeles välja sügisel.

Tutvumispidusid korraldava firma esindaja rääkis, et Tallinnas raekoja platsil moodustatakse 14. veebruaril kell 11.00 kallistav inimkett kuni Musumäeni. Üritus on pühendatud sõbralikkusele ning osa võivad võtta kõik.

Viimaks said sõna Jaan, Aivar ja Hirvo Surva, kelle peres on kolm dirigenti ja kõik teised laulavad koorides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles