Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Rolf Roosalu täitis ühe enda unistustest: juba kaks aastat oli laagerdanud, et tahan sinna minna, nüüd sai see lõpuks teoks

Copy
Rolf Roosalu
Rolf Roosalu Foto: Madis Sinivee

Muusik Rolf Roosalu rääkis saates «Ringvaade» enda kahenädalasest reisist Norrasse, kus matkas Euroopa kõige põhjapoolsemasse tippu.

«See oli tegelikult mu unistus. Juba kaks aastat oli laagerdanud, et tahan sinna minna ja nüüd lõpuks sai see teoks,» tunnistas muusik saates. 

Erilist ettevalmistust Roosalu enda sõnul sel korral ei teinudki. «Kui eelnevalt on kõik läbi mõeldud, mis kõik kaasa, siis seekord oli natuke nagu pilla-palla. Kõik jäi kuidagi viimasele hetkele.» 

Spontaanselt lähenes Roosalu ka ööbimiskohtadele.

«Mõni päev oli isegi nii, et õhtul kell seitse veel ei teadnudki, kuhu täna välja jõutakse,» tunnistas muusik. «Auto katusel oli katusetelk ja sai otsitud igasuguseid parkimiskohti, kus on WC või kena jõgi voolamas.» 

Roosalu sõnul võib matkamisega paralleeli tõmmata iseenda eluga – kui oluline on olla teel. «Sa näed kõike seda, mis sul parajasti matkaraja kõrval on, loodust ja kõike. Kohalejõudmine ei ole üldse oluline. Elus on täpselt samamoodi. See aitab meelde tuletada, et ole siin ja praegu.»

Kõige suuremat elamust kogu sellel teekonnal Nordkappi pakkus Roosalu sõnul hoopis mõned kilomeetrid varem olnud matkarada. «See kõige õigem põhjapunkt on tegelikult seal matkarajal. Sinna pead sa kõndima jalgsi ja see võtab umbes kaheksa tundi. Sinna sai jäädud ka ööseks ja see oli selles mõttes elamus, et ühel hetkel tulid sinna samma põhjapunkti vee äärde ka vaalad. See oli kuidagi hästi eriline hetk sellel reisil,» kirjeldab Roosalu.

Rääkides üldiselt matkamisest, nentis muusik, et need inimesed, kes sinna lähevad, teevad seda spontaanselt. «Ma soovitakski võib-olla minna spontaanselt ja vaadata siis päev-päevalt, mis sind ees ootab,» julgustas ta matkahuvilisi.

Vaata täispikka intervjuud:

Märksõnad

Tagasi üles