Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Rootsi autojuhid pidid maalihke tõttu autod maha jätma

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi E45 maantee ja kiiruspiirangu silt.
Rootsi E45 maantee ja kiiruspiirangu silt. Foto: Jens Otte / Shutterstock

Rootsis Göteborgi lähedal leidis pühapäeva õhtul aset suur maalihe ja Lilla Edeti vallast põhja pool tuli sulgeda kogu E45 maantee.

Piirkonnas sadas 28. juulil paduvihma, tuues kaasa maalihke. Rootsi transpordiameti teatel avatakse tee E45 kõige varem 30. juulil. Siiani on ebaselge, kui ulatuslikud teekahjustused tegelikult on.

«Peame vee teelt ära saama, enne kui saame seda uurida,» ütles Expresseni teatel Niclas Fogelqvist Suur-Göteborgi päästeteenistusest.

Sündmuse tõttu olid teel tekkinud kuni kuue kilomeetri pikkused autojärjekorrad, kus oli umbes 30 autot. Rootsi meedia jagatud fotodelt on näha, kuidas osa autosid olid vee all. Pilte jagati ka sõnumiteenuses X.

«Üleujutusega kombineeritud maalihe sulges Tösslandas maantee E45, põhjustades ulatuslikke liiklusprobleeme,» kirjutas üks kasutaja Xis.

47-aastane Lars Aldén oli üks neist, kes E45 teele kinni jäi. Ta ütles Expressenile, et oli tunde ummikus. Ta oli sõitnud päeval Göteborgi perepeole ja oli perega teel koju Vänersborgi, kui järsku lendasid teele suured vahtpolüstürooli tükid ja vett. Perekond väljus autost ja üritas liiklust peatada.

«Ütlesin teistele juhtidele, et sõitmist jätkata on ohtlik,» meenutas Aldén Rootsi ajalehele.

Aldén pidi lõpuks oma punase Saabi, nagu ka paljud teised autojuhid oma auto, teele jätma ja päästeteenistus aitas nad maalihkest eemale.

«See tundus katastroofina. Ei tundnud end hästi. Ma ei teadnud, mis toimus,» jätkas rootslane.

Pühapäeva õhtul sulges Rootsi transpordiamet maalihke tõttu ka teise, Sjuntorpist lõuna pool asuva tee, mis on E45 maalihkest umbes nelja kilomeetri kaugusel. Lisaks on suletud tee 2009, kuna lihke tõttu teele ei pääse.

Julia Hammar Rootsi transpordiametist kutsus autojuhte üles vältima maanteed E45 ja soovitab valida muu marsruudi, näiteks E6 maantee.

Tagasi üles