Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEOINTERVJUU Robert Sarv imiku tapmises kahtlustatava naise vahi all hoidmisest: asjaolusid arvestades on see ebainimlik

Jurist Robert Sarv.
Jurist Robert Sarv. Foto: Rasmus Rebase

«Praegusel juhul on vahi all hoidmine asjaolusid arvestades ebainimlik ja ebavajalik,» rääkis jurist Robert Sarv oma kaitsealuse, kevadel Suure-Lähtrus imiku tapmises kahtlustatava naise tõkendist. 

Viimaste aastate jooksul on sama paragrahvi (lapse tapmine ema käe läbi – toim) alusel süüdistatud umbes viit inimest, kes on vahi all olnud vaid paar päeva. Miks Teie kaitsealuse puhul prokuratuur ta uuesti vahi alla võttis pärast Maroko sündmusi?

See küsimus on eelkõige prokurörile, miks ta arvab, et inimest on vaja kinni hoida. Ma olen seda meelt, et praegusel juhul vahi all hoidmine on asjaolusid arvestades ebainimlik ja ebavajalik. Inimene on Eestis, ta on uurimisorganitele kättesaadav, ta on avatud koostööle ja ta soovib, et see menetlus võimalikult kiiresti edasi liiguks. Ka see kadalipp, mille ta Marokos läbi tegi, peaks veenma kõiki, et uuesti sellist kadalippu välismaale tegema minna, jällegi selle ajalise perspektiivita, millal see väljaandmine võiks uuesti toimuda, on minu arvates väga teoreetiline ja üldsõnaline. 

Copy
Tagasi üles