Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ksenija Balta tütre kasvatamisest: minu täiskoht on ikkagi ema

Copy
Ksenija Balta treeningul Audentese spordihoones.
Ksenija Balta treeningul Audentese spordihoones. Foto: Eero Vabamägi

«Vikerhommikus» käis külas endine tippsportlane ja praegune treener Ksenija Balta, kes rääkis treeneritööst ning oma 2-aastase tütre kasvatamisest. «Peale emaks saamist on mul rohkem asju, mida kardan,» tunnistab ta.

Ksenija Balta (37) rääkis «Vikerhommikus», et tal läheb hästi ning tema elus on uued väljakutsed mitmel rindel. Nii treenerina kui ka emana, sest 2-aastane Kira on väga kiire tüdruk. «Kasvab jõudsalt, areneb, jookseb, hüppab,» ütleb Balta, lisades, et omajagu valmistab lapse kasvatamine ka peavalu ning kohati on see päris väsitav. «Sekundiga on ta kuskil mujal,» räägib ta sellest, kuidas lapsel tuleb iga hetk silma peal hoida.

Tütar käib emaga usinasti treeningutel kaasas ja suure tõenäosusega tal kergejõustikust pääsu pole. «Eks see ole tulevikus näha, kas ta ise tahab ennast siduda selle alaga. Ega ma kätt ette ei pane,» ütleb Balta. Audentese spordihallis treeningutel kaasas käies matkib tüdrukutirts kõiki liigutusi, mida ta näeb. «Ta matkib kõike. Ta näeb hallis treenivaid iluvõimlejaid ja siis ta proovib igasuguseid piruette ja venitusharjutusi ning üritab teha ka saltosid. Ta teeb absoluutselt kõike, mida ta hallis näeb,» räägib Balta.

Tagasi üles