Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ESMAESITLUS Triin Lellep ja häälesaatest tuntud Maurizio D'Agapito tegid tuntud loost täiesti teistsuguse versiooni (1)

Copy
Triin Lellep ja Maurizio D'Agapito.
Triin Lellep ja Maurizio D'Agapito. Foto: Linus Kordes

Ooperidiiva Triin Lellep ja saates «Ma näen su häält» osalenud Itaaliast pärit muusik Maurizio D'Agapito avaldasid kauni ballaadi «E Più Ti Penso». 

40 aastat vana ikooniline laul Ennio Morricone sulest, mida on esitanud paljud tuntud lauljad, saab Lellepi ja D'Agapito esituses uue ja värske tõlgenduse.

«Tegemist on läbi aegade minu ühe lemmikduetiga, aga mul lihtsalt polnud partnerit, kellega lugu oleks saanud uue ja huvitava kuue,» rääkis Lellep. «Maurizio suitsune rokihääl ja minu klassikaline häälekool tundus huvitav katsetus,» lisas ta.

«E Più Ti Penso» on meisterlik segu ooperist ja popist duetina, mis räägib igatsusest ja romantikast läbi oma liigutavate sõnade ja kauni meloodia.

«See oli mulle omamoodi test, kuidas laulda laulu, mida on laulnud Andrea Bocelli, sest minu hääl ja laulustiil on valgusaastaid eemal Bocelli stiilist,» märkis D'Agapito naerdes. «Ma ütlesingi Triinule, et loome midagi täiesti teistmoodi, ja ma arvan, et meil õnnestus see väga hästi.»

Itaalia ja Eesti muusiku koostöö sai alguse taksosõidust 2022. aasta detsembris, kui Lellep kuulis sõidu ajal üht jõululaulu. «Ma olin nii vaimustuses sellest põnevast kärisevast häälest! Uurisin, kes ta on, ja võtsin ühendust,» rääkis Lellep tunamullu, kuidas mehe hääl talle kõrvu jäi. Tookord valmis nende koostöö tulemusena uues kuues jõululaul «Püha öö».

Saatest «Ma näen su häält» tuntuks saanud itaallane laulis saates duetti ooperilaulja Elina Nechayevaga. Võimsast esitusest kantuna hakkas lauljale seejärel erinevaid koostööpakkumisi laekuma. 

Tagasi üles