Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«Siis seda kolmandat last küll ei tule!» Uudis lastetoetuste võimalikust vähendamisest on pannud sotsiaalmeedia kihama (2)

Copy
Raha. Pilt on illustreeriv.
Raha. Pilt on illustreeriv. Foto: TH

«Tõmmaku hoopis riigikogulaste palkasid vähemaks.» Teisipäeval tuli avalikuks uudis, et uus valitsus võib hakata lastetoetusi kärpima. See ajas aga rahval harja punaseks ning Redditis olevatest kommentaaridest on näha, et uudis on pannud inimesi kahtlema laste saamises.

Redditis jagati ERRi uudist: «Sügiseks selgub, mil määral võiksid väheneda lapsetoetused.» Postituse all kommentaariumis on väga paljud inimesed sõna võtnud ning kommentaaridest peegeldub, et uudis just meelt mööda pole.

«Vaata, lapsi ei tehtagi raha pärast, aga raha pärast jäävad lapsed tegemata küll,» kommenteerib üks kasutaja. «Uudis ei räägi ainult 80 euro suurusest toetusest. Minul küll on mõttes kolmas laps, aga kui riigipoolne kolmanda lapse tugi ära kaob, samal ajal hinnad ja maksud tõusevad, automaks mu pereautole, mis ei ole maastur, tuleb 380 eurot aastas. Lastelt tulumaksuvabastus kaotati jne. Siis, vabandust, aga ei tule seda kolmandat last kuskilt,» kommenteerib uudist lapsevanem.

Tagasi üles