Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Kes on Kamala Harris? USA esimese naissoost asepresidendi mitu identiteeti

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
USA asepresident Kamala Harris külastas 19. juulil 2024 koos kahe väikese sugulasega Washingtonis Tyra Banksi jäätisepoodi.
USA asepresident Kamala Harris külastas 19. juulil 2024 koos kahe väikese sugulasega Washingtonis Tyra Banksi jäätisepoodi. Foto: Nathan Howard / Pool via REUTERS / Scanpix

Kamala Harris, kes on USA esimene naissoost ja 49. asepresident, sündis 20. oktoobril 1964. aastal Californias Oaklandis kahele immigrandist vanemale, India päritolu emale ja Jamaical sündinud isale. Tema vanemad lahutasid, kui ta oli viieaastane ja teda kasvatas peamiselt tema hindust üksikema Shyamala Gopalan Harris, vähiuurija ja kodanikuõiguste aktivist. Isa Donald J Harris, kes on nii Aafrika, Iiri kui Jamaica juurtega, on tuntud majandusteadlane ja Stanfordi ülikooli emeriitprofessor.

Ta ema, kes oli pärit Indiast Chennaist, pääses USA California ülikooli õppima 1958. aastal ja sai USAs alalise elamisloa 1968. aastal, kirjutab BBC.

Kamala Harris kasvas üles, tundes oma India pärandit ja käis koos emaga mitmel korral Indias, kuid Harrise sõnul võttis tema ema omaks ka Oaklandi mustanahaliste kultuuri, tutvustades seda ka oma kahele tütrele, temale ja ta nooremale õele Mayale.

Tagasi üles